O-STA

Zmagovalka natečaja M:Windows Phone 7 je rešitev Museums Mobile

Ljubljana, 7 oktobra - Znani so zmagovalci natečaja M:Windows Phone 7, ki sta ga organizirala Microsoft Slovenija in Mobitel. Natečaj je naletel na izvrsten odziv, saj je bilo pravočasno poslanih veliko izvirnih in uporabnih aplikacij. Petčlanska strokovna žirija je tako v skladu s pogoji natečaja in kriteriji izbrala najboljše avtorje aplikacij v posamezni kategoriji, ki prejmejo mobitel Windows Phone 7, ter glavne zmagovalce natečaja, ki prejmejo denarne nagrade Prvo nagrado je osvojila aplikacija za pregledovanje muzejev in kulturnih dogodkov Museums Mobile, na drugo mesto se je uvrstil pomočnik pri naročanju hrane na dom Dostavi.si, na tretje mesto pa lokalni vodič po mestnih avtobusih Ljubljana Bus. Informacije o poteku nagradnega natečaja M:Windows Phone 7 so na voljo na spletnem mestu Tehnik - http://tehnik.mobitel.si/.

Izbrani zmagovalci natečaja M:Windows Phone 7, ki prejmejo glavne nagrade, so tako:

1. Museums Mobile (Sašo Zagoranski, Semantika d.o.o.), ki prejme 5.000 EUR

2. Dostavi.si (Gašper Šetinc), ki prejme 2.000 EUR

3. Ljubljana Bus (Aleš Rosina), ki prejme 1.000 EUR

Nagrado - telefon Windows Phone 7 - so si prislužili tudi razvijalci zmagovalnih aplikacij po posameznih kategorijah, in sicer:

Kategorija Poslovne aplikacije:

Prvo mesto: Toshl (Andraž Logar, 3fs d.o.o.)

Drugo mesto: EL Monitor (Tjaša Havnik)

Tretje mesto: QR Scanner (Matjaž Kofol, Avivo d.o.o.)

Četrto mesto: Dostavi.si (Gašper Šetinc)

Kategorija Informativne aplikacije:

Prvo mesto: Museums Mobile (Sašo Zagoranski, Semantika d.o.o.)

Drugo mesto: Odpiralni časi (Strelovod d.o.o.)

Tretje mesto: Prva pomoč (Jan Kokalj)

Četrto mesto: Ljubljana Bus (Aleš Rosina)

Kategorija Igre:

Prvo mesto: Brain battle (Dušan Škerget)

Drugo mesto: Twinoo (Žiga Hajdukovič, Razum)

Tretje mesto: Funky calories (Jure Žove)

Četrto mesto: Morse code monkey (Matjaž Kofol, Avivo d.o.o.)

Pri zmagovalcih v posameznih kategorijah so bili upoštevani priljubljenost pri uporabnikih (število prenosov in število prejetih glasov) in glasovi petčlanske strokovne komisije v razmerju 40:60. Glavne zmagovalce je izbrala strokovna komisija. Pri svojem izboru je komisija upoštevala uporabniško izkušnjo, lokalno umestitev, inovativnost, uporabo vgrajenih senzorjev, velikost ciljne skupine uporabnikov, možnost prihodnjega razvoja aplikacije in možnost povezave aplikacije z Mobitelovo infrastrukturo.

Komisija je izbrala tudi zmagovalno idejo za mobilno aplikacijo. To je ideja za aplikacijo "Penetrating text" Stanislava Šlivića, ki bi vsa polja za vnos teksta na telefonu zamenjala s prozornim oknom, kjer bi bil viden trenuten posnetek kamere. Tako bi lahko uporabniki brez skrbi med hojo pisali SMS ali e-sporočila brez strahu, da se bodo zaleteli v kakšen drog ali padli v jašek.