O-STA

Zaveza je podpisana: Mladi za mlade!

Pozdravljeni!

Mladinski svet Slovenije je krovna nacionalna nevladna platforma mladinskih organizacij z različnimi družbenimi, nazorskimi in političnimi usmeritvami, ki deluje po principu MLADI ZA MLADE! Združujemo 16 nacionalnih mladinskih organizacij, sodelujejmo s številnimi mladinskimi sveti lokalnih skupnosti, vključeni smo v različne svete, partnerstva in organizacije doma in po svetu. Dela je ogromno, napredek je viden, vendar počasen. Zato mladi vseskozi potrebujemo močne zaveznike.

Danes smo na srečanju s poslanskimi kandidati in kandidatkami na sedežu Vlade Republike Slovenije pridobili še nekaj zelo pomembnih zaveznikov. V Sloveniji kandidira čez 1000 posameznikov, od tega je okoli 100 takšnih kandidatov in kandidatk, ki so mlajši od 30 let. 26 se jih je s podpisom zavezalo za delovanje v korist mladih. Natančneje, zavezali so se, da bodo aktivni zagovorniki pravic mladih in, da se bodo zavzemali za dosego sledečih ciljev:

- ustvariti ugodne pogoje, ki bodo mladim omogočile hitrejše doseganje avtonomije in z njo povezano telesno, socialno, moralno in čustveno zrelost, pa tudi popolnoma samostojno bivanje in delovanje;

- ustvariti politiko, ki bo dala prosto pot trajnostnemu razvoju in naložbi v prihodnost, tj. naložbi v vse prihodnje mlade generacije, ter

- zagotoviti medresorsko povezovanje pri ustvarjanju mladinske politike na področju stanovanj, zaposlovanja, mladinskega organiziranja, izobraževanja, participacije, informiranja, zdravja in mobilnosti.

Kandidatom smo obljubili, da jih bomo pri svojem delu zelo radi spominjali na njihovo zavezo mladim. Verjamemo in računamo na to, da nas bodo pri naših prizadevanjih v prihodnjem mandatu podprli vsi, ki jim bo zaupan naslednji mandat.

Posredujemo vam še pet fotografij s srečanja, ki so na voljo za objavo avtorja z napisom: MSS/SD. Za več informacij lahko pišete na pr@mss.si ali pokličete na 041 362 482 (Sara).

Lep mladinski pozdrav!

Mladinski svet Slovenije