O-STA

SMS ZELENI: Podražitev linijskih prevozov je pravno nevzdržna zato bomo zahtevali razveljavitev!

Ljubljana, 29. novembra. Mag. Tomaž Ogrin in Miha Jazbinšek, mestna svetnika in kandidata na listi SMS ZELENI, menita, da je podražitev linijskih prevozov pravno nevzdržna zato pripravljata zahtevek za razveljavitev sprejete podražitve. SMS ZELENI in vsi kandidati na listi, v 3. in 4. volilni enoti, podpiramo nadaljnje angažiranje zato bomo nadaljevali z zbiranjem podpisov proti podražitvi in tudi podpisov za zaščito otroškega igrišča na Viču.

Mag. Tomaž Ogrin, mestni svetnik in kandidat na listi SMS ZELENI je komentiral včerajšnje glasovanje v Mestnem svetu: "Odločitev za podražitev je bila sprejeta z glasovanjem na pamet. Podražitev je bila sprejeta, zgolj zaradi premoči Jankovićeve liste, saj jo je podprlo 21 svetnikov, 17 pa jih je bilo proti, kar je eden izmed najtesnejših rezultatov".

Na seji ni bilo slišati nobenega protiargumenta stališču Mihe Jazbinška, objavljenem v materialu za sejo (10. točka) http://www.ljubljana.si/si/mol/mestni-svet/seje/2010-2014/74606/detail.html. "Argumentom ni ugovarjal niti župan niti strokovna služba mestne uprave, kaj šele, da bi jih ovrgli, kar pomeni, da je Mestni svet obravnaval in sprejel pravno nevzdržno odločitev o podražitvi linijskih prevozov JP LP, to pa meče slabo luč na verodostojnost svetnikov županove liste in celotno mesto Ljubljana," je še komentiral mag. Tomaž Ogrin.