O-STA

Zadeva: Glas za SMS ZELENE je glas za zeleni preboj!

Ljubljana, 1. decembra. Predsedniki vseh partnerskih strank, povezanih na listi SMS ZELENI, so slovenske volivke in volivce pozvali, naj ne nasedajo izkrivljeni javnomnenjski sliki in oddajo svoj glas mladim in zelenim ter tistim neobremenjenim, ki smo lahko del rešitve. Za zeleni preboj!

"Kandidatke in kandidati združeni na listi SMS ZELENI, smo v tej predčasni kampanji dokazali, da smo edini resni akterji v slovenskem političnem prostoru, ki smo pokazali zavezanost k združevanju za državotvorno in odgovorno zaščito javnega interesa, socialne države, okolja in interesa slovenskega naroda. Medijska propaganda in izkrivljena slika javnomnenjskih raziskav, ki neposredno vplivajo na javno mnenje, namenoma omejuje manjše, nepovezane stranke, zato pozivamo državljanke in državljane, da razmišljajo z lastno glavo," je povedal mag. Blaž Kavčič.

Na listi SMS - Zelenih smo se združili Demokrati Slovenije, Zelena koalicija, Zveza za Primorsko, Krščanski socialisti in SMS ZELENI, zaradi socialne in okoljske naravnanosti zelene politike, ki jo v slovenskem in evropskem prostoru zagovarja Stranka mladih - zeleni Evrope, so poudarili predsedniki partnerskih strank.

"Predolgo časa smo dovoljevali, da so nam politiki, ujeti v neformalne mreže in partikularne interese, ugrabili državo. Dovolj je bilo dvajset let okoriščanja na račun javnega interesa in v škodo naroda. To moramo končati čimprej," je komentiral mag. Darko Krajnc.

"Smo edina prava zelena alternativa, ki kandidira v vseh volilnih enotah in okrajih in ima resnične možnosti za zeleni preboj. V Državnem zboru bomo glasniki zelenih in družbeno odgovornih idej vseh drugih zelenih strank, gibanj in posameznikov, je bilo rečeno.

"Pozivamo tudi vseh 150.000 študentov, dijakov in mladih, da smo SMS ZELENI tista stranka, ki zagovarja interese mladih. Menimo, da si mladi zaslužimo svojo priložnost za enakovredno obravnavo v naši družbi," je mlade pozval Vojko Kogej, okoljski in politični aktivist.

Na novinarski konferenci so bili prisotni predsedniki partnerskih strank na listi SMS ZELENI: mag. Darko Krajnc, predsednik Stranke mladih - zeleni Evrope, Mihael Jurak, predsednik Demokratske Stranke Slovenije, Vojko Kogej, predstavnik Zelene koalicije, Pavel Gregorčič, predsednik Zveze za Primorsko in Andrej Magajna, predsednik Krščanskih socialistov Slovenije. Prav tako, so bili prisotni tudi mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta in predsednik Zelene vlade in Miha Jazbinšek, predstavnik nepovezanih kandidatov.