O-STA

Teden inovativnosti na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Ljubljana, 9.12.2011: Študentska organizacija Fakultete za elektrotehniko (ŠOFE) organizira "Teden invovativnosti", ki se bo odvijal v tednu med 12. in 15.12.2011 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za elektrotehniko.

Potekali bodo zanimivi dnevni dogodki: "Od ideje do izdelka", "Start up podjetja", "Prodor na trg in venture kapital" in okrogla miza "Inovativna Slovenija"

ŠOFE želi študente vzpodbuditi k inovativnemu, kreativnemu ter podjetniškemu razmišljanju, poleg tega pa jim predstaviti možnosti in priložnosti, ki jih take napredne ideje in vizije omogočajo.

Svoje izkušnje bodo udeležencem zaupali predstavniki tehnoloških parkov, poslovnih inkubatorjev, uspešnih in prodornih podjetij ter študenti, ki se na svoji poti k uspehu še spopadajo z različnimi ovirami.

Udeležba na vseh dogodkih v okviru Tedna inovativnosti je brezplačna. Predvsem so vabljeni vsi študenti tehničnih in naravoslovnih fakultet . Vzporedno s tednom inovativnosti bo zaživel tudi spletni portal inovativnost.stromar.si v želji po večji angažiranosti mladih pri gradnji lastne prihodnosti in kot pomoč pri prvih korakih razvoja ideje v izdelek. Sklepi odmevne aprilske okrogle mize "(NE)vrednost" inženirjev v družbi so namreč pokazali, da bodoči inženirji od družbe preveč pričakujejo, namesto, da bi se dokazali z lastno kreativnostjo. Dokažejo pa se lahko ravno z inovativnimi in prodornimi idejami ter njihovo uresničitvijo. Več informacij na: http://inovativnost.stromar.si