O-STA

S predbožičnim koncertom iz cikla Festine Lendava v praznične dni

S predbožičnim koncertom trenutno najboljšega ljubiteljskega pihalnega orkestra pri nas, Delavske godbe Trbovlje, želimo pri Festinah pred dnevi, ko naj bosta na prvem mestu toplina in upanje, cenjenim poslušalcem pokloniti najbolj iskreno glasbo.

Delavska godba Trbovlje se je po prvih začetkih, ko jo je sestavljalo okrog dvajset godbenikov, v glavnem glasbenih navdušencev iz vrst rudarjev, po drugi svetovni vojni strokovno in umetniško strmo vzpela in začela graditi svojo bogato tradicijo. Visoko kakovostno raven so trboveljski godbeniki potrdili z osvojitvijo prvih mest na tekmovanjih pihalnih orkestrov, ki so se odvijala v domovini, kakor tudi z izjemnimi uspehi na svetovnih prvenstvih pihalnih orkestrov.

Trboveljska godba, v kateri muzicira prek devetdeset glasbenikov, z izvajanjem najzahtevnejših skladb koncertnega repertoarja, že meji na orkester simfoničnih pihal, trobil in tolkal. Od leta 2007 je njen umetniški vodja in dirigent mednarodno priznani in cenjeni glasbenik Jože Kotar (roj. 1970), izredni profesor za klarinet na ljubljanski Akademiji za glasbo in soloklarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije.

Naj glasba iz srca cenjenim poslušalcem razgreje ude, naj jim vlije upanja in pričara nasmeh na obraze. V praznične dni zakorakajmo skupaj polni ljubezni, židane volje, do ušes nasmejani in iskrivih oči.

VSTOP JE PROST.

Lendava, Kulturni dom, Gledališka in koncertna dvorana Lendava - petek, 23. december 2011 ob 19.00

Delavska godba Trbovlje

Matej Grahek, flavta

Jani Štrovs, nakovalo

Jože Kotar, dirigent

Program:

Carl Teike: Alte Kameraden

Bojan Adamič: Sprenevedanja

Carl Philipp Emanuel Bach, prir. J. Pucihar: Solfeggietto

John Barry, prir. J. de Meij: Out of Africa

Jan Van der Roost: Rikudim, štirje izraelski plesi

I. Andante Moderato

II. Allegretto con eleganza

III. Andante con dolcezza

IV. Con moto e follemento

Alfred Reed: El camino real

Jože Privšek: Privšek potpouri

Irving Berlin, prir. N. Iwai: White Christmas

Tradicionalna Amboß polka

Johann Strauss, prir. H. Kliment: Na lepi modri Donavi