O-STA

SJ MSS - Natečaj Prostovoljec leta 2011

Pozdravljeni!

Mladinski svet Slovenije že desetič zapored išče Naj prostovoljce in Naj prostovoljski projekt

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že desetič zapovrstjo razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, mladinskega voditelja oz. voditeljico in mladinski projekt. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 30 let in nad 30 let. Dr. Danilo Türk, predsednik RS, še naprej ostaja pokrovitelj projekta.

K prijavi v natečaj Prostovoljec leta 2011 vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2011 vključevali prostovoljstvo. Vsi prijavljeni prostovoljci in prijavitelji oz. predstavniki prijaviteljev bodo po zaključku natečaja povabljeni na zaključno prireditev, ki bo predvidoma v juniju 2012. Rok za prijave je 6. april 2012.

Na MSS tudi letos pričakujemo visoko število prijav, ki se je lani povzpelo na 226. Ob 10-letnici projekta se hkrati zahvaljujemo vsem prostovoljcem, prostovoljkam, nevladnim in drugim organizacijam, ki so s svojim delovanjem prispevali h kvaliteti življenja pri nas ter k dvigu ugleda prostovoljstva v Sloveniji, kar je tudi ključni namen našega natečaja. Ob letu aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja pa želimo posebej poudariti tudi pomen nasledstva v prostovoljstvu. Vsakršna prostovoljska aktivnost starejših je vredna še toliko več, če svoje izkušnje prenesejo na predstavnike mlajših generacij.

Za več informacij lahko pišete na pisarna@mss.si ali pokličete na 041 401 257 (Tanja).

Lep pozdrav!

Mladinski svet Slovenije