O-STA

Euromoney: NLB Privatno bančništvo prejelo 5 nagrad

Revija Euromoney je pretekli teden v Londonu na slavnostni podelitvi priznanj za najboljše dosežke na področju privatnega bančništva Novi Ljubljanski banki podelila pet nagrad in sicer za: najboljšo banko v Sloveniji na področju nudenja storitev privatnega bančništva, upravljanja odnosov s premožnimi strankami, najboljšem naboru bančnih storitev ter najbolje prilagojene storitve različnim potrebam strank v segmentu privatnega bančništva.

Credit Suisse je obdržala svojo pozicijo kot najboljša svetovna banka na področju privatnega bančništva, na drugo mesto se je uvrstila UBS in tretje HSBC banka.

Priznanja Euromoney uživajo sloves neodvisnih priznanj med vodilnimi finančnimi ustanovami po vsem svetu. Vsakoletna raziskava Private Banking Survey, ki zajema več kot 60 držav zagotavlja kakovosten in količinski pregled najboljših storitev na področju privatnega bančništva, po regijah in področjih storitev. Zanje glasujejo ljudje, ki panogo najbolje poznajo privatni bančniki; pri čemer velja poudariti, da ocenjevane banke, ne morejo glasovati same zase. Podelitev nagrade je potrditev odličnosti na področju upravljanja premoženja.

Nagrado je v imenu NLB prevzel Tomaž Klemenc, direktor Sektorja za Privatno bančništvo NLB, ki je ob tej priložnosti povedal: "V NLB smo ponudbo Privatnega bančništva na slovenski trg uvedli leta 2002. Ekskluzivnost ponudbe, celovit pogled na osebno premoženje in popolna diskretnost obravnave so prednosti privatnega bančništva. Najbolj jih cenijo tisti posamezniki, ki svoje sposobnosti in čas usmerjajo na druga področja, skrb za osebno premoženje pa raje prepustijo strokovnjakom. NLB Privatno bančništvo svojim strankam ponuja, da premoženje ne le ohranijo ali oplemenitijo v odvisnosti od naložbenih ciljev, temveč ga razvijejo v resnično družinsko bogastvo za sedanje in prihodnje generacije."

Več informacij najdete na spletnih straneh NLB Privatnega bančništva (http://www.nlb.si/privatno-bancnistvo?).