O-STA

S storitvijo TViN gledalci SiOL TV do televizijskih programov tudi na prenosnikih/računalnikih, tablicah in pametnih telefonih

Ljubljana, 22. februarja - Telekom Slovenije danes uvaja novo storitev TViN, ki omogoča naročnikom na SiOL TV ogled televizijskih programov tudi prek spleta. TViN v omejenem obsegu razširja ponudbo SiOL TV iz televizije na več platform: na osebni, prenosni in tablični računalnik ter na pametni telefon. Telekom Slovenije je storitev razvil v sodelovanju s hčerinsko družbo TSmedia.

Razširitev SiOL TV na spletno okolje je potreba današnjega časa, ko število zaslonov v gospodinjstvih strmo narašča. Telekom Slovenije je za svoje naročnike na SiOL TV zagotovil pravice za ogled več kot 50 televizijskih kanalov. Do SiOL TViN lahko uporabniki dostopajo na naslovu www.siol.tv ali z mobilnimi aplikacijami prek internetne povezave na območju Slovenije. Naročniki standardne in mega sheme SiOL TV ter TopTria lahko storitev spremljajo brezplačno. Drugi naročniki Telekoma Slovenije lahko dostopajo do spletne videoteke Dkino, televizijskega sporeda in kataloga videovsebin. Dostop do televizijskega sporeda in kataloga videovsebin je možen tudi drugim uporabnikom interneta ne glede na to, ali so naročniki Telekoma Slovenije ali ne.

"SiOL TViN, to je prenos SiOL TV tudi v spletno okolje, omogoča hkratni ogled različnih televizijskih vsebin v enem gospodinjstvu. Rekli bi lahko, da SiOL TViN pomeni tudi razširitev SiOL TV na drugi zaslon," je ob uvedbi nove storitve poudaril Simon Furlan, direktor Sektorja za produktno vodenje v Telekomu Slovenije. Do storitve TViN gledalci dostopajo s prijavo s svojim uporabniškim imenom in geslom. Spletno različico televizije lahko z enim uporabniškim imenom naenkrat uporablja le en uporabnik. "S storitvijo TViN bo omogočeno gledalcem gledati televizijske programe in filme iz videoteke na različnih zaslonih, in to kjerkoli: doma, v hišo ali zunaj nje, na poti, med odmori različnih dogodkov ipd.," k temu dodaja Mitja Lazar, vodja službe za internetne in multimedijske storitve.

Storitev podpirajo najbolj razširjeni operacijski sistemi, kot so Windows, OS X, iOS ali Android. Dostop do spletne televizije SiOL TViN je možen prek spletnega mesta www.siol.tv in mobilnih aplikacij Android od verzije 2.1 do vključno 3.2 oziroma iOS od verzije 3.2 naprej. Za sistema Android in iOS so razvite namenske aplikacije, ki jih je najti v Android Marketu ali APP Storu. Z njimi bo spremljanje priljubljenih programov še boljše.