O-STA

Prvi taksi z internetnim dostopom v Sloveniji

Ljubljana, 5. marca - Telekom Slovenije in podjetje Intertours Taxi z današnjim dnem predstavljata novo rešitev, ki uporabnikom med vožnjo s taksijem omogoča uporabo interneta. Tako lahko že med potjo mimogrede pregledajo e-pošto, najnovejše novice in si izmenjajo pomembne informacije. Za nemoteno uporabo spletnega dostopa v taksiju uporabniki potrebujejo mobitel, tablični računalnik ali prenosnik, ki omogoča povezavo Wi-Fi. Storitev je v promocijskem obdobju brezplačna.

Telekom Slovenije z blagovno znamko Mobitel in podjetje Intertours Taxi predstavljata novost, ki bo uporabnikom ob vožnji s taksijem omogočila tudi uporabo interneta. Tako bodo lahko čas vožnje s taksijem izkoristili za pregled e-pošte, spremljanje objav na družabnih omrežjih, ogled spletnih videovsebin in neovirano brskanje po spletu. Omenjeni družbi sta s trimesečnim promocijskim obdobjem brezplačne uporabe internetnega dostopa med vožnjo s taksijem v skupnem sodelovanju pričeli z današnjim dnem.

Deset taksijev podjetja Intertours Taxi je opremljenih z zmogljivim modemom ZTE MF60 uFi in podatkovnim paketom Instant Internet iz Mobitelove ponudbe. Tako je prek Mobitelovega omrežja, ki zagotavlja najboljšo pokritost v Sloveniji, na voljo mobilni dostop do interneta s hitrostmi do 21,6 Mb/s, pri čemer lahko do interneta hkrati dostopa največ osem uporabnikov (voznik je zaradi varnosti v cestnem prometu izvzet). Pri tem uporaba brezplačnega internega dostopa v taksiju ni omejena zgolj na Mobitelove uporabnike, temveč je namenjena tudi uporabnikom drugih operaterjev, za uporabo storitve pa potrebujejo le pametne telefone, tablični ali prenosni računalnik, ki podpira uporabo omrežja Wi-Fi.


Vsi uporabniki, ki bi želeli v testnem obdobju do konca maja 2012 brezplačno preizkusiti delovanje interneta v taksiju, lahko pokličejo Intertours Taxi na brezplačno številko 080 311 311 in si naročijo svoj "internet taxi".

Telekom Slovenije je novo ponudbo v sodelovanju z družbo Intertours Taxi pripravil kot odziv na svetovne trende na področju sodobnih telekomunikacij, ki nakazujejo nemoten internetni dostop uporabnika, vedno in povsod, ne glede na lokacijo ali napravo, ki jo uporablja. V sklopu tovrstnih prizadevanj bo ponudba interneta v vozilih predstavljala vedno bolj pomemben in sčasoma tudi vsakdanji segment ponudbe operaterjev. Telekom Slovenije je korak v to smer nakazal že v letu 2011, ko je skupaj z BMW Group Slovenija pričel z uporabo interneta v vozilih BMW X1, v letu 2012 zgodbo nadaljuje z uporabo interneta v taksijih, ki je namenjen še širšemu krogu uporabnikov.

Več informacij o ponudbi Instant Internet je na voljo na www.mobitel.si in www.telekom.si.