O-STA

Evropski dan znanosti za mladino 2012

Letošnji Evropski dan znanosti za mladino, že osmi po vrsti, bo potekal v četrtek, 15. marca. Tema dneva je Astronomija in čas: zapuščina Majev, in bo posvečen koncu 13. majevskega cikla (cikel je dolg 400 let), ki bo 21. decembra 2012.

Evropski dan znanosti za mladino (European Science Day for Youth - ESDY 2012, http://esdy.milset.org) je mednarodni dogodek, ki ga vsako leto pripravlja MILSET, mednarodno gibanje za prostočasne dejavnosti na področju znanosti in tehnologije, katerega članica je tudi Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Glavni namen dogodka je pri mladih spodbujati interes za znanost in tehnologijo, raziskovanje in odkrivanje novih znanj ter ustvarjalnost, in sicer s pomočjo spoznavanja znanosti na uporaben, zabaven in atraktiven način.

V ZOTKS vabimo društva, šole in vse zainteresirane, da skupaj z nami obeležite Evropski dan znanosti za mladino in da 15. marca pripravite različne dejavnosti za mlade na temo astronomije, s katerimi boste znanost in primere znanosti iz vsakdanjega življenja približali mladim na zanimiv in atraktiven način.

Na elektronski naslov info@zotks.si lahko posredujete informacije in morebitne fotografije o dejavnostih, ki jih boste pripravili ob Evropskem dnevu znanosti za mladino, v Zvezi za tehnično kulturo pa jih bomo zbrali ter o njih obveščali organizacijo MILSET in širšo javnost.