O-STA

Edinstvena pečica Gorenje HomeCHEF že na voljo slovenskim kupcem

Velenje, 14. 3. 2012 - Gorenje je včeraj v svojem Prodajno-razstavnem salonu v Velenju slovenskim medijem predstavilo najnovejšo Gorenjevo pečico z edinstvenim načinom upravljanja HomeCHEF, ki je bila nagrajena z mednarodnima nagradama red dot Design Award 2011 in Plus X ter slovensko nagrado Oblikovanje leta. Pečica HomeCHEF v moderne kuhinje vnaša igrivost zabavne elektronike in izjemno enostavnost upravljanja. Slikovito predstavljene jedi na interaktivnem zaslonu, vključno z recepti ter načini pečenja omogočajo preprosto izbiro nastavitev zgolj z drsenjem prsta po ekranu.

Direktorica Gorenja Slovenija Marina Borkovič je ob tej priložnosti izpostavila dejstvo, da je Gorenje kot prvo podjetje v panogi bele tehnike nekatere elemente upravljanja iz zabavne elektronike preneslo tudi na gospodinjske aparate, zaradi česar je upravljanje gospodinjskih aparatov bolj preprosto, predvsem pa zabavnejše, o čemer so se lahko prepričali tudi obiskovalci sami. Poudarila je še, da so vrhunski inovativni izdelki ključni za soočanje z vedno bolj zahtevnim tržiščem: "Pri tem smo še posebej ponosni, da so te izdelke razvili naši, Gorenjevi strokovnjaki. Slovenski potrošniki so izredno zahtevni in zelo dobro informirani. Najbolj pomembni dejavniki pri nakupu so kakovost in tehnološka dovršenost, na drugi strani pa enostavnost upravljanja ter seveda ekološka poraba."

To so osnovna izhodišča, ki jih v Gorenju upoštevajo tudi pri razvoju izdelkov. Na slovenski trg lansirajo vse njihove novosti in potrošnike o njih tudi sproti obveščajo. V času krize, ko so potrošniki še bolj racionalni, si prizadevajo, da jim ponudijo izdelke v resnično vseh cenovnih razredih, posebno pozornost pa seveda posvečajo inovativnim vrhunskim izdelkom, med katere sodi tudi pečica Gorenje HomeCHEF, ki nagovarjajo predvsem kupce z višjo kupno močjo in hkrati dvigujejo ugled blagovne znamke.

"Naše nove pečice z inovativnim upravljanjem s pomočjo barvnega zaslona pomenijo razvojni preskok v elektronskem upravljanju pečic na dotik. Enostavno izbereš sličico jedi, ki jo želiš pripraviti, in le z nežnim dotikom potrdiš svojo izbiro. Pečica HomeCHEF je v celoti plod Gorenjevega razvoja, oblikovali pa so jo v Gorenje Design Studiu, zato smo še toliko bolj ponosni, na vse nagrade, ki smo jih zanjo že prejeli. In veseli nas, da je po prvih odzivih pečica zelo lepo sprejeta tudi pri naših kupcih, ki jim je takšno intuitivno upravljanje naprav vse bliže," je še dejala Marina Borkovič.

Inovativna pečica HomeCHEF pa ni edina novost, ki jo bodo v Gorenju Slovenija letos ponudili svojim kupcem. Še pred poletjem bodo začeli tudi s prodajo pralnih strojev in sušilnikov nove generacije, ki so bili premierno predstavljeni na Sejmu IFA 2011 in zahvaljujoč številnim inovativnim funkcijam ter izboljšavam veljajo za ene najbolj tehnično dovršenih aparatov na trgu.

Kljub izredno močni konkurenci je Gorenje v Sloveniji še vedno vodilna blagovna znamka gospodinjskih aparatov. Po raziskavi Trusted Brand 2012 pa je tudi letos prepoznano kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med gospodinjskimi aparati v Sloveniji. Ta naziv brani že šesto leto zapored, od samega začetka vključenosti Slovenije v tej evropski potrošniški raziskavi.

Edinstvena večsistemska pečica Gorenje HomeCHEF

Pečica HomeCHEF BO9950AX je večsistemska pečica, ki jo odlikuje tudi inovativna HomeMADE® oblika notranjosti, ki z učinkovito nivojsko nastavitvijo grel ter številnimi uporabniškimi funkcijami omogoča vrhunske učinke peke. Odlikuje jo tudi velika prostornina (65 l) ter velika površina za peko (širina 46 cm), saj velja za eno največjih na trgu. Kljub veliki prostornini se pečica uvršča v energijski razred A-20%, kar pomeni, da za svoje delovanje porabi 20 odstotkov manj energije kot je standard za razred A.

Vse funkcije in korake pečenja, ki so predlagani v receptu, lahko povsem preprosto nastavite že pred peko, med peko pa se lahko popolnoma posvetite pripravi ostalih jedi in pogrinjkov ter seveda vašim gostom. S tako domišljeno nadgradnjo funkcij pomeni inovativno upravljanje HomeCHEF razvojni preskok v elektronskem upravljanju pečic na dotik in resnično inovacijo. HomeCHEF je tablični računalnik, kuharska knjiga in pečica v enem.

Več na spletni strani:

www.gorenje.com/homechef/si