O-STA

EUROJACKPOT - PRVA MEDNARODNA KLASIČNA IGRA NA SREČO V SLOVENIJI

Ljubljana, 15. marec 2012

V SKLADU ZA GLAVNI DOBITEK VSAK PETEK NAJMANJ 10 MILIJONOV EVROV - VPLAČILA OD JUTRI DALJE

Loterija Slovenije pričenja jutri prirejati novo mednarodno klasično igro na srečo Eurojackpot. Prirejanje igre je skladno s standardi družbene odgovornosti, ki so temeljno vodilo Loterije Slovenije pri prirejanju vseh iger na srečo. Igro je skupaj razvilo 25 družb iz desetih evropskih držav - poleg Slovenije še 16 deželnih loterij Nemčije, Finska, Norveška, Danska, Nizozemska, Italija, Islandija, Estonija in Španija.

Za sodelovanje v igri Eurojackpot mora igralec izbrati pet števil iz množice od 1 do 50 in dve števili iz množice od 1 do 8. Glavni dobitek Jackpot (dobitek 5+2) bo prejel igralec, ki bo pravilno napovedal vseh sedem številk.

Garantirani sklad za glavni dobitek Jackpot znaša 10 milijonov evrov in bo lahko naraščal do 90 milijonov evrov.

Cena ene kombinacije je 2 evra, na enem listku lahko vplačate največ 15 kombinacij. Z enim listkom lahko sodelujete v desetih zaporednih žrebanjih. Lahko se odločite tudi za Hitri izbor: v tem primeru bo računalnik naključno izbral kombinacije namesto vas. V igri Eurojackpot je 12 kategorij dobitkov, sklad za dobitke znaša 50% od vrednosti vseh vplačil.

Žrebanja bodo v Helsinkih na Finskem enkrat tedensko, in sicer ob petkih zvečer. Gledalci jih bodo lahko spremljali na POP TV vsak petek okoli 23. ure.

Prvo žrebanje in oddaja bosta na sporedu v petek, 23. marca 2012, vplačila so možna do petka do 18. ure.

Eurojackpot lahko vplačate na prodajnih mestih Loterije Slovenije, Pošte Slovenije in Petrola, registrirani igralci pa tudi prek spleta na www.eloterija.si.

Dodatne informacije:

mag. Mateja Slamnik Kos, Svetovalka uprave za odnose z javnostmi, 01 24 26 149, mateja.slamnik@loterija.si