O-STA

12. državno tekmovanje iz znanja biologije za dijake in dijakinje za Proteusovo nagrado

V soboto, 24. marca 2012, bo v Kopru na Gimnaziji Koper pod okriljem Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem potekalo 12. državno tekmovanje iz znanja biologije za dijake in dijakinje za Proteusovo nagrado. Tekmovanje organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije ob sodelovanju Prirodoslovnega društva Slovenije.

Na državnem tekmovanju se bo za srebrne in zlate Proteusove nagrade in naslove državnih prvakov v posameznih skupinah pomerilo 284 dijakov in dijakinj, ki so si udeležbo na državnem tekmovanju zagotovili na šolskih tekmovanjih v začetku februarja letos, kjer je sodelovalo 2.279 dijakov in dijakinj iz 62 srednjih šol po Sloveniji.

Vabimo vas, da se udeležite otvoritve tekmovanja, ki se bo na Gimnaziji Koper, Cankarjeva 2, Koper, začela ob 9.30 uri. Tekmovanje bo potekalo med 10. in 11.30 uro.

Tekmovanje iz znanja biologije je le ena od številnih dejavnosti Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Skupaj s Prirodoslovnim društvom Slovenije v sklopu tekmovanja uresničujemo cilje, kot so: popularizacija biologije, spodbujanje mladih k širjenju in poglabljanju znanja biologije ter uporabe le tega v praksi, odkrivanje in spodbujanje nadarjenih za biologijo, ozaveščanje dijakov o pomenu razumevanja narave, njenih procesov in zakonitosti ter varovanja narave in naravne dediščine itd.

Za vse dodatne informacije o tekmovanju se lahko obrnete na Mijo Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si).