O-STA

V Celju bosta nastopili nagrajenki Prvega mednarodnega tekmovanja mladih pihalcev EMONA

Koncert se uvršča v ciklus koncertov GM oder

Celje, 16. april 2012, V Celjskem domu na Krekovem trgu 3 bosta v sredo, 18. aprila 2012 ob 19.30 nastopili flavtistka Anja Podpečan in saksofonistka Janina Lorenci, nagrajenki Prvega mednarodnega tekmovanja mladih pihalcev Emona. Koncert se uvršča v sklopi GM odra. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si.

Anja Podpečan, flavta

Katalin Peter Krivokapić, klavir

Janina Lorenci, saksofon

Zoltan Peter, klavir

Spored:

Georges Hüe: Fantasie

Francis Poulenc: Sonata

Jacob Gade: Tango fantasia

Claude Debussy: Rhapsodie (prir. Vincent David)

Ryo Noda: Mai

Alfred Desenclos: Prelude, Cadence et Finale

Jacques Ibert: Concertino da camera

Anja Podpečan (1994) je glasbeno šolo začela obiskovati s petimi leti, z osmimi pa se je začela učiti flavto pri prof. Nataši Burger. Med šolanjem je kot solistka nastopila z raznimi orkestri in prejela številne zlate plakete in prve nagrade. Trenutno je dijakinja 3. letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Lize Hawlina Prešiček. Leta 2010 je na državnem tekmovanju osvojila prvo nagrado in zlato plaketo, v letošnjem šolskem letu pa je prejela drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju pihalcev Emona in zlato plaketo na mednarodnem tekmovanju v Trstu. Dodatno se je izobraževala na seminarjih pri J. Balintu, B. Evcilu, J. Beaudimentu, J. Hurel in drugih.

Janina Lorenci (1994) se je začela učiti saksofon pri prof. Roku Spruku v Kamniku, šolanje pa nadaljuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Betki Bizjak Kotnik in prof. Matjažu Drevenšku. V času šolanja je prejela številne mednarodne in državne nagrade. Leta 2010 je na državnem tekmovanju osvojila zlato plaketo, na tekmovanju mladih pihalcev Emona pa je kot najboljša saksofonistka zasedla 3. mesto. Lani je zmagala tudi na tekmovanju v Torinu. Kot solistka redno sodeluje s simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter se izpopolnjuje na tečajih pri uglednih pedagogih, kot so: V. David, D. Gauthier, C. Wirth, E. Rousseau, K. Tse, D. Prešiček in drugi.

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 139, e-pošta:nenad.first@celje.si.