O-STA

Prva predstavitev turistične destinacije Dežela celjska v Srbiji odlično uspela

Prebivalci glavnega mesta Srbije so z velikim navdušenjem povpraševali po turističnih produktih destinacije

Celje, 15. maj 2012, V soboto 12. maja 2012 so se v Beogradu, na Trgu Nikole Pašića med 10.00 in 19.00 s svojimi produkti predstavljali ponudniki povezani v turistično destinacijo Dežela celjska, ki zaokrožuje ponudbo 21. občin Savinjske regije. Velik poudarek predstavitve je bil usmerjen v predstavitev ponudbe, ki jo gostom ponujajo v šestih velikih zdraviliških centrih: Rimskih termah, Termah Dobrna, Termah Olimia, Termah Zreče z rekreacijskim centrom Rogla, v Thermani Laško ter v Grand hotelu Sava Rogaška & Lotus terme. Poleg predstavljene turistične ponudbe je Beograjčane in ostale obiskovalce Beograda nadvse pritegnil tudi animacijski nastop srednjeveške viteške skupine, ki sta se ji pridružila tudi Nj. Eksc. Barbara Celjska in Herman II. Celjski. Člani skupine so na najbolj prepoznavni ulici v Beogradu, na ulici Knez Mihailova, pritegovali pozornost tako s svojimi srednjeveškimi oblačili kot tudi prikazom mečevanj in ostalih srednjeveških običajev. Promocija v glavnem mestu Srbije se je izkazala za izjemno pozitivno, saj je potencialne srbske goste nostalgično spomnila na Slovenijo in jih spodbudila k obisku še v letošnjem letu. Izkazalo se je, da je Slovenija za Srbe še vedno prepoznavna in turistično še vedno dovolj zanimiva destinacija.

Destinacija DEŽELA CELJSKA, ki združuje turistično ponudbo 21. občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) se je kot skupna destinacija prejšnji konec tedna v okviru projekta "RDO Dežela Celjska", ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, prvič predstavila v Srbiji. Predstavitev v Beogradu je potekala na Trgu Nikole Pašića v soboto, 12. maja 2012 od 10.00 do 19.00. Ob tej priložnosti je, prav tako v soboto, 12. 5. 2012 ob 11.00 na Trgu Nikole Pašića potekala tudi novinarska konferenca na kateri sta mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje, nosilca in koordinatorja RDO Dežela celjska ter organizatorja dogodka v Srbiji in gospod Dejan Veselinov, direktor Turistične organizacije Beograd, obširneje predstavila dogodek. Ob tej priložnosti se je direktorica Zavoda Celeia Celje za pomoč pri organizaciji javno zahvalila direktorju Turistične organizacije Beograd, gospodu Veselinovu. V dopoldanskih urah je prizorišče obiskala tudi delegacija slovenskega veleposlaništva iz Beograda. Prav tako so dogodek obiskali predstavniki številnih srbskih turističnih agencij.

Poleg predstavitve termalne ponudbe je bil velik poudarek namenjen tudi predstavitvi ostale bogate ponudba ponudnikov storitev vključenih v destinacijo Dežela celjska, s poudarkom na kulinariki in kulturnem turizmu, ki se nahaja v neposredni bližini term. Prav tako je bila predstavljena ponudba mesta Celje, tretjega slovenskega mesta, ki v zadnjih letih postaja prepoznavna turistična destinacija predvsem za kratek odmor. Pri promociji Celja je bil velik poudarek na promociji glavne turistične atrakcije mesta, Starem gradu Celje, ki ga letno obišče cca. 70.000 obiskovalcev. S svojo ponudbo so se predstavili Hotel Evropa, Hotel Celjska koča in MCC Youth hostel Celje, ki je bil v lanskem letu proglašen za najboljši youth hostel v Sloveniji. Ponudniki termalnih storitev so za obiskovalce pripravili mikavne nagrade, prav tako je bilo odlično poskrbljeno za bogat spremljevalni program. Bogato ponudbo destinacije so tako obiskovalcem predstavljali predstavniki Turistično informacijskih centrov iz Celja, Laškega, Žalca, Rogaške Slatine in Podčetrtka. Obiskovalci so uživali v degustacijski ponudbi domačega peciva Društva žena Gaja iz Rogaške Slatine, vin kleti Kregar in Društva vinogradnikov Rogaška slatina ter Etnološkega društva Hmeljarska vas iz Žalca. Glasbeno so dogajanje popestrili članice in člani Joškove bande iz Frankolovega ter harmonikarja Žan Arzenšek in Žan Vodeb iz Zavoda Etno-Eko iz Šentjurja, otroke pa sta razveseljevali maskoti Celjske koče in Kozjansko jabolko.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji delegacija Veleposlaništva RS v Beogradu skupaj z direktorico Zavoda Celeia Celje ter Nj. Eksc. Barbaro Celjsko

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, ursa.dorn@celje.si, tel.: 00386 41 608 655.