O-STA

Fotovoltaična konferenca - Obvestilo za javnost

4. SLOVENSKA FOTOVOLTAIČNA KONFERENCA


SLO-PV 2012

Ljubljana, 14. 6. 2012: Dne 19. junija 2012 bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) potekala 4. Slovenska fotovoltaična konferenca. Organizatorja konference sta UL FE in Slovenska tehološka platforma za fotovoltaiko.

Tako kot v Evropi, je tudi v Sloveniji vedno večje zanimanje za sončno energijo. V prihodnosti ne bo le peščice velikih elektrarn, temveč več tisoč majhnih. Sončne elektrarne so vsako leto cenejše in konkurenčnejše. Slovenija beleži v zadnjih letih strmo rast sončnih elektrarn. Kljub temu je energetski potencial sonca še zelo slabo izkoriščen. V Sloveniji smo se zavezali doseči 25% delež energije iz OVE do leta 2020.

V sklopu predavanj bo dr. Uroš Merc, predsednik Združenja Slovenske fotovoltaične industrije (ZSFI) predstavil dosežke ZSFI in njenih članov ter spregovoril o pomenu združenja za razvoj celotne panoge. Iz tujine bomo gostili priznanega strokovnjaka dr. Ivana Gordona z IMEC v Belgiji, ki nam bo predstavil najnovejše trende na področju kristalnosilicijevih sončnih celic in fotonapetostnih modulov, ki dominirajo na vseh trgih. Mag. Mitja Koprivšek, direktor Strateškega razvoja proizvodov v ETI Elektroelement d.d. bo predstavil nanjnovejše zaščitne odklopnike in varovalke za fotonapetostne sisteme. Na konferenci bo tekla beseda tudi o raziskavah in razvoju pametnih omrežij (dr. Ivan Šmon, SODO), o smernici glede požarni varnosti (Gregor Kušar, SZPV), o uspešni akciji "Preklopi na sonce" s strani Slovenskega E-foruma v sodelovanju z Valom 202 in časopisom Večer ter o vrsti drugih aktualnih tem, ki se bodo zaključile s primeri dobrih praks sončnih elektrarn v Sloveniji. Ob konferenci bo potekala tudi sejemska predstavitev podjetij, ki ponujajo proizvode in storitve s področja fotovoltaike.

Več informacij najdete na spletnem naslovu: http://slo-pv.fe.uni-lj.si.

Prof. dr. Marko Topič

Predsednik SLO-PV 2012

Marko.Topic@fe.uni-lj.si

GSM: 031-345-626