O-STA

4. slovenska fotovoltaična konferenca in Euroregional workshop on photovoltaics

4. SLOVENSKA FOTOVOLTAIČNA KONFERENCA

in

EUROREGIONAL WORKSHOP ON PHOTOVOLTAICS

SLO-PV 2012

19.-20. junij 2012

UL Fakulteta za elektrotehniko (Predavalnica P1)
Tržaška 25, Ljubljana

Spoštovani!

V prihodnosti ne bo le peščice velikih elektrarn, temveč tisoče majhnih. Sončne elektrarne so vsako leto cenejše in konkurenčnejše. Slovenija beleži strmo rast sončnih elektrarn. Zaradi vedno večjega zanimanja za sončno energijo organiziramo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani v sodelovanju s slovensko Tehnološko platformo za fotovoltaiko četrto slovensko fotovoltaično konferenco (SLO-PV 2012).

Namen konference je, da predstavimo globalne trende, razgrnemo slovensko znanje, strategije in dejavnosti na področju fotovoltaike v Sloveniji:

1. globalni trendi fotovoltaike v raziskavah, industriji in na trgu,

2. raziskave in razvoj fotovoltaike v Sloveniji,

3. izzivi in ovire priključevanja sončnih elektrarn na omrežje,

4. fotonapetostni sistemi in sončne elektrarne v Sloveniji - primeri iz prakse, ...

V sklopu predavanj bo dr. Uroš Merc, predsednik Združenja Slovenske fotovoltaične industrije (ZSFI) predstavil dosežke ZSFI in njenih članov ter spregovoril o pomenu združenja za razvoj celotne panoge. Iz tujine bomo gostili priznanega strokovnjaka dr. Ivana Gordona z IMEC v Belgiji, ki nam bo predstavil najnovejše trende na področju kristalnosilicijevih sončnih celic in fotonapetostnih modulov, ki dominirajo na vseh trgih. Mag. Mitja Koprivšek, direktor Strateškega razvoja proizvodov v ETI Elektroelement d.d. bo predstavil nanjnovejše zaščitne odklopnike in varovalke za fotonapetostne sisteme. Na konferenci bo tekla beseda tudi o raziskavah in razvoju pametnih omrežij (dr. Ivan Šmon, SODO), o smernici glede požarni varnosti (Gregor Kušar, SZPV), o uspešni akciji "Preklopi na sonce" s strani Slovenskega E-foruma v sodelovanju z Valom 202 in časopisom Večer ter o vrsti drugih aktualnih tem, ki se bodo zaključile s primeri dobrih praks sončnih elektrarn v Sloveniji.

Konferenčno dogajanje bomo popestrili s sejemsko predstavitvijo podjetij, ki ponujajo produkte s področja fotovoltaike.

TISKOVNA KONFERENCA

Torek, 19.6.2012, 11:00 - 11:30

Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana

Multimedijska dvorana

Vas zanima trajnostno naravnana in okoljsko neobremenjujoča proizvodnja električne energije? Želite spoznati najnovejše trende fotovoltaike na področju raziskav in razvoja sončnih celic, fotonapetostnih modulov, razsmernikov ali sistemov? Želite podrobne informacije o zakonodajnih in uredbenih vidikih fotonapetostnih sistemov? Vas zanima razvoj slovenskega fotovoltaičnega trga? Bi radi postavili sončno elektrarno? Ali je potrebno gradbeno dovoljenje za postavitev sončne fotovoltaične elektrarne?

Vabljeni na tiskovno konferenco, ki bo potekala v torek, 19. junija 2012, ob 11:00 v Multimedijski dvorani (pritličje) Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani.

Dodatne informacije lahko dobite na spletnem naslovu: http://slo-pv.fe.uni-lj.si.

Parkiranje za PRESS je omogočeno na fakultetnem parkirišču. Dostop je z Jamove ulice. Pri zapornici pozvonite na fakultetni domofon in povejte, da ste novinarji za konferenco SLO-PV 2012.

S spoštovanjem,

Prof. dr. Marko Topič

Predsednik SLO-PV 2012