O-STA

Mladi bodo na taborih in poletnih šolah raziskovali in ustvarjali tudi v avgustu

Mladi bodo na taborih in poletnih šolah raziskovali in ustvarjali tudi v avgustu

Da mladi lahko počitnice preživijo na čim bolj zanimiv način, v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v času poletnih počitnic že vrsto let organiziramo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Kaj nas čaka v naslednjih dneh?

V juniju in juliju smo že izvedli vrsto poletnih aktivnosti, da pa bo tudi zadnji del počitnic zanimiv, smo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije pripravili še štiri mladinske raziskovalne tabore oz. ustvarjalne poletne šole. V Ljubljani se bodo mladi že to nedeljo zbrali na Poletnem taboru inovativnih tehnologij, v prihodnjem tednu se bodo na Slivniškem Pohorju srečali mladi računalničarji, Rogla bo v zadnjem tednu avgusta gostila udeležence Interdisciplinarnega mladinskega raziskovalnega tabora Rogla 2012, z logičnimi ugankami in zankami pa si bodo zadnje počitniške dni krajšali mladi na Poletni šoli logike v Kopru.

Kaj pa smo že počeli v letošnjem poletju?

Že takoj na začetku letošnjih poletnih počitnic so z nami pod Uršljo Goro ustvarjali mladi modelarji, prvič se je poletna šola odvijala na sosednjem Hrvaškem, kjer so se mladi skupaj s hrvaškimi vrstniki spoznavali z robotiko in elektroniko, v Ljubljani so se zbrali navdušenci nad kemijo, etnologi so raziskovali v Šalovcih, v Puconcih so mladi odkrivali svet lončarstva in ekologije, na Krasu pa so mladi biologi spoznavali svet dvoživk, hroščev, kačjih pastirjev, kobilic, netopirjev in ptic.

Dodatne informacije o taborih so na voljo na spletni strani http://tabori.zotks.si.