O-STA

Gorenju nagrada za zgledno korporativno upravljanje multinacionalke

Nagrada podeljena na mednarodnem srečanju investitorjev v Ljubljani

Velenje, Ljubljana, 24. september 2012 - Gorenje je v petek, 21. septembra na mednarodnem srečanju investitorjev Investo Expo v Ljubljani prejelo nagrado za zgledno korporativno upravljanje multinacionalke. Srečanje, v okviru katerega sta potekala investitorski sejem in konferenca o izobraževanju uporabnikov finančnih storitev, je Vseslovensko združenje malih delničarjev organiziralo v sodelovanju s Svetovno federacijo investitorjev, Evropskim združenjem delničarjev in Evropsko federacijo uporabnikov finančnih storitev.

Nagrado za zgledno korporativno upravljanje multinacionalke je Gorenju predal predsednik Svetovne federacije investitorjev Roger Ganser.

Sekretar uprave Gorenja Jure Marjanovič je ob prevzemu nagrade dejal: "V Gorenju se ves čas trudimo, da bi korporativno upravljanje nadgradili do najvišjih standardov. V zadnjih dveh letih smo dosegli nov napredek na področju korporativnega upravljanja. V nadzornem svetu imamo mednarodne strokovnjake z bogatimi izkušnjami in najboljše prakse korporativnega upravljanja iz tujine poskušamo uvesti tudi pri nas."

Elizabeta Biluš
Odnosi z javnostmi/ Public Relations
Gorenje, d.d.
Partizanska 12, 3503 Velenje, Slovenia
Tel.: +386 3 899 73 81
Fax.: +386 3 899 25 01
www.gorenje.si