O-STA

Gorenje prejelo dve zlati priznanji GZS

Gorenjeva pečica HomeCHEF in sušilnik perila s toplotno črpalko med najboljšimi inovacijami leta

Velenje, Brdo pri Kranju, 27. september 2012 - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je včeraj na jubilejnem, 10. Dnevu inovativnosti podjetjem, javno zasebnim zavodom in inovatorjem podelila priznanja za najboljše inovacije minulega leta. Kar dve izmed sedmih najvišjih, zlatih priznanj sta pripadli Gorenju, ki si je nagradi prislužilo za pečico z inovativnim barvnim zaslonom na dotik Gorenje HomeCHEF in sušilnik perila toplotno črpalko, energijskega razreda A.

Boštjan Pečnik, izvršni direktor za razvoj v Gorenju, je prejem dveh zlatih priznanj komentiral: "Veseli smo priznanja GZS, ki za nas pomeni dodatno potrditev za dobro opravljeno delo pri razvoju pečice HomeCHEF ter nove generacije sušilnikov perila s toplotno črpalko, ki dosegajo energijski razred A in več. Seveda pa razvoj v podjetju ne sme nikoli počivati na lovorikah. Nadaljujemo z aktivnostmi razvoja novih gospodinjskih aparatov, ki jih odlikujejo inovativne funkcije in lastnosti in hkrati na trge že pošiljamo nove inovativne aparate iz Gorenja, kot je kuhališče IQcook s tehnologijo parnega kuhanja."

Nagrajena Gorenjeva izdelka, ki ju odlikujejo vrhunska tehnologija, okolju prijazno delovanje in prepoznavno oblikovanje, sta v prodaji že dobro leto in sta zaradi svojih izjemnih lastnosti ter uporabniku prijaznega upravljanja tudi med kupci pozitivno sprejeta. Pečica HomeCHEF, ki je bila v Nemčiji nagrajena z nagrado Plus X, posebno priznanje pa ji je podelila tudi mednarodna žirija prestižne oblikovalske nagrade red dot, prepriča s svojim inovativnim elektronskim upravljanjem na dotik, visoko energijsko učinkovit sušilnik perila pa z inovativno senzorsko tehnologijo ter številnimi samodejnimi funkcijami za vrhunsko nego perila. Oba izdelka sta namenjena najzahtevnejšim uporabnikom.

Nagrade GZS za najboljše inovacije predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Letos je na natečaju za najboljše inovacije sodelovalo 230 inovacijskih projektov in 736 inovatorjev. GZS je nagradila najboljše med njimi in v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju podelila sedem zlatih, 28 srebrnih in šest bronastih priznanj ter štiri diplome.

Fotografije:

1. Boštjan Pečnik, izvršni direktor razvoja.

2. Zlato priznanje za pečico Gorenje HomeCHEF so prevzeli: Konrad Steblovnik, svetovalec vodje razvoja v programu Point, Blaž Brezovnik, razvojnik v programu kuhalnih aparatov, Matej Kotnik, vodja projekta in Andrej Kaiser iz programa Point, ki je razvil elektroniko (z leve proti desni).

3. Zlato priznanje za sušilnik perila s toplotno črpalko so prevzeli: Tea Dovšak, vodja projekta, Boštjan Sovič, tehnični vodja v programu pralnih in sušilnih strojev, Boris Pavčnik, direktor programa pralnih in sušilnih strojev ter Zoran Uršič, vodja tima za razvoj sušilnikov perila (z leve proti desni).

4. Sušilnik z inovativno senzorsko tehnologijo SensorIQ in vgrajenim ionizatorjem zraka za vrhunsko nego perila.

5. Gorenje je za pečico HomeCHEF prejelo nagrado Plus X ter prestižno priznanje red dot.

Elizabeta Biluš
Odnosi z javnostmi/ Public Relations
Gorenje, d.d.
Partizanska 12, 3503 Velenje, Slovenia
Tel.: +386 3 899 73 81
Fax.: +386 3 899 25 01
www.gorenje.si