O-STA

V soboto Slovenska bakla tudi v Velenju

Do poletnih olimpijskih iger v Parizu nas ločita le še dobra dva meseca, zato bo Velenje v duh olimpizma vstopilo v soboto, 18. maja, ko bomo na mestnem stadionu med 12. in 14. uro pozdravili prihod Slovenske bakle. Na dogodku bomo sprejeli najuspešnejše članice in člane Taekwon-do&Kickbox kluba Skala Velenje, ki so aprila na evropskem prvenstvu v Kopru osvojili številne medalje. Sprejeli bomo tudi parakarateistko Diandro Bekčić, članico Karate kluba Velenje, ki je pred dnevi na evropskem prvenstvu v karateju osvojila bronasto medaljo.

Naslednji konec tedna, od 24. do 26. maja, pripravljamo uradno odprtje novega urbanega parka. V petek, 24. maja, ga bosta odprla minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

V Velenju z izjemnimi športnicami in športniki, odlično športno infrastrukturo ter s številnimi športnimi dogodki potrjujemo, da smo mesto športa.

Slovenska bakla po Sloveniji potuje skozi 212 občin v spremstvu številnih vrhunskih športnikov, letos pod vodstvom ambasadorja Janija Klemenčiča, nekdanjega veslača in dobitnika prve medalje za samostojno Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. Ponosna nosilka olimpijske bakle v Velenju bo Velenjčanka Gloria Kotnik, ki je že nastopila na štirih zimskih olimpijskih igrah in je leta 2022 osvojila bronasto medaljo v paralelnem veleslalomu.

V soboto, 18. maja, bomo na mestnem stadionu sprejeli najuspešnejše članice in člane Taekwon-do&Kickbox kluba Skala Velenje, ki so aprila na evropskem prvenstvu v Kopru osvojili 6 zlatih, 8 srebrnih in 5 bronastih medalj, Pia Zoja Glavnik pa je postala najboljša članica evropskega prvenstva. Čestitali bomo Pii Zoji Glavnik, Tadeji Sušec, Dominiku Jerovšku, Staši Lipnik, Domnu Zabukovniku, Borutu Soboti, Tanji Verboten in Petru Landekerju.

Prav tako bomo v živo čestitali karateistki Diandri Bekčić za osvojen bron v parakarateju na evropskem prvenstvu v Zadru.

Naslednji vikend, od petka, 24. maja, do nedelje, 26. maja, pripravljamo uradno odprtje novega urbanega parka.

V petek, 24. maja, od 18. ure dalje bosta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han slavnostno predala park namenu. Sledil bo koncert velenjskega skejterja 6pack Čukurja in velenjske metal skupine KAOZ, ki je med prvimi zaigrala na improviziranem skejt parku v letnem bazenu. V petek zvečer bo na voljo tudi prosto igranje v košarki 3 x 3, na ogled pa bo tudi prosti trening Best Foot Forward.

V soboto, 25. maja, bomo v urbanem parku gostili tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, ki je največja evropska turneja v amaterskem rolkanju. 26. maja sledi še turnir v ulični košarki 3 x 3.

Naše športno srce pa bo 25. maja bilo tudi za ekipo Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki stopa po poti do osvojitve novega naslova državnih prvakov.

Velenje je znano tudi po prostovoljcih in povezovanju, zato smo prihoda Slovenske bakle, ki je simbol povezovanja in sodelovanja, še posebej veseli.

Prijazno vabljeni k športnemu udejstvovanju v olimpijskem letu na številnih brezplačnih športno-rekreacijskih površinah v Velenju, mestu športa.

Vse dogodke pripravljamo v sodelovanju z Rdečo dvorano Velenje ŠRZ in Športno zvezo Velenje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje