O-STA

Kolesarski dan v Celju

Celje, 28. maja 2024 - Gibanje je bistven del zdravega načina življenja, pomlad pa je idealen čas za aktivnosti na prostem, tudi za kolesarjenje, ki ga na Mestni občini Celje zelo spodbujamo. Ob koncu tega tedna, v petek 31. maja, pripravljamo Kolesarski dan z razgibanim dogajanjem in številnimi zanimivimi udeleženci. Z dogodkom bomo obeležili in napovedali svetovni dan kolesarstva, ki je vsako leto 3. junija, ter jubilejno 30. kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki bo znova obiskala Celje. Osrednje prizorišče kolesarskega dne v Celju bo na Krekovem trgu, dogajanje pa se bo ob 11.00 začelo pri Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti v Medlogu, od koder bo proti središču mesta krenil t. i. bici vlak na čelu z županom Matijo Kovačem.

V "pelotonu" se bodo županu pridružili celjski osnovnošolci, Slovenske specialkarke, predstavniki podjetij, sodelujočih v akciji Celje se pelje trajnostno, predstavniki kolesarskih društev ter sodelavci MOC. Kolesarska karavana bo štela približno 100 udeležencev.

Po prihodu v središče Celja se bo predvidoma ob 11.30 začel program na Krekovem trgu, ki ga bo s pozdravnim nagovorom odprl župan.

Na prizorišču se bodo predstavili ponudniki koles in kolesarske opreme, ogledati si bo mogoče starodobna kolesa, na voljo bo Decathlonova popravljalnica koles, Nomago bo predstavil sistem KolesCE. Seveda nismo pozabili na priljubljeni Smutibike Zavoda vozim, osvežiti se bo mogoče s Centralkinim sladoledom, za plesno točko bo poskrbela plesna šola Force, za živahno in zabavno dogajanje pa Radio Fantasy.

Pripravili bomo tudi Polževo dirko, na kateri je pomembno biti najpočasnejši. Sodelovali bodo osnovnošolci, potem pa še znani ljudje s Celjskega in kolesarski navdušenci.

S Kolesarskim dnevom v Celju, ki je postal že tradicionalni dogodek ob razmahu kolesarske sezone, bomo zaključili našo prvo letošnjo akcijo Trajnostni prihodi v šolo, vrtec in službo. Pripravljamo jo v sodelovanju z Zavodom Vozim, letos pa je v njej v minulih treh tednih sodelovalo največ udeležencev doslej, približno 4500.

Dogajanje na Krekovem trgu bo trajalo do 15. ure.