O-STA

Veliko zanimanje občanov za brezplačno pravno svetovanje

V Velenju že od leta 2009 vsem občanom s stalnim prebivališčem v Mestni občini Velenje omogočamo brezplačno pravno svetovanje, na katerega se je treba predhodno naročiti na telefonski številki 030 480 937 ali e-naslovu pravno.svetovanje@velenje.si. Zanimanje med občani je veliko, v preteklem letu je brezplačne pravne nasvete prejelo okoli 400 občanov.

Občani potrebujejo nasvete z različnih pravnih področij. Največ svetovanj je s področij družinske, dedne, obligacijske, stvarne, delovne in kazenske zakonodaje. Povečalo se je tolmačenje odlokov, sodb, odločb. Veliko je tudi vprašanj, ki se nanašajo na trenutno aktualne teme bivanja.

Svetovanje se izvaja na sedežu občine (Titov trg 1, Velenje), in sicer vsak torek od 14. do 16. ure, vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 12. do 14. ure, vsako drugo in četrto sredo v mesecu od 15. do 17. ure in vsak četrtek od 8. do 10. ure.

Vsak občan je upravičen do treh brezplačnih pravnih svetovanj v enem letu. Čakalna doba za termin je največ deset dni.

Dosedanji uporabniki so zelo zadovoljni in hvaležni za tovrstno pomoč, saj si drugačne pomoči finančno ne morejo privoščiti.

Prijazen pozdrav