O-STA

Nagrajene tolažilne dude Philips Avent

Raziskava med slovenskimi mamami razkriva najbolj priljubljene dude

V prvih mesecih življenja, ko se dojenčki in starši še privajajo drug na drugega, so dude pogosto nepogrešljiv pripomoček za umirjanje. Izbira prave dude je lahko za starše precejšen izziv, saj trg ponuja široko paleto materialov, oblik in dizajnov. A kaj pravijo izkušnje slovenskih mamic?

Materiali, iz katerih so dude izdelane, se večinoma delijo na silikon in kavčuk, vsak s svojimi specifičnimi lastnostmi. Silikonske dude slovijo po svoji vzdržljivosti, lahkem čiščenju in nevtralnosti vonjav ter okusov. So tudi hipoalergene, kar je pomembno za občutljivo kožo dojenčkov. Kavčuk pa je naraven material, ki se lahko počasi spreminja, a ponuja mehkobo, ki jo nekateri starši in dojenčki preferirajo.

Poleg različnih materialov sta na voljo tudi dve različni obliki dud: ortodontska in okrogla. Ortodontske dude so zasnovane tako, da podpirajo pravilen razvoj zob in dlesni, kar zmanjšuje možnost ortodontskih težav v prihodnosti. Okrogle dude pa so bolj tradicionalne in mnogi dojenčki jih lažje sprejmejo. Philips Avent, priljubljena znamka med starši, ponuja širok izbor ortodontskih dud, kot sta Philips Avent Ultra Air in Ultra Soft, ki sta izdelani iz 100% prehranskega silikona. Na voljo so tudi dude Philips Avent Soothie izdelane iz enega kosa in 100% medicinskega silikona. Njihova unikatna oblika pomaga dojenčkom, da lažje preidejo od dojenja k uporabi dude, hkrati pa podpira naravni oralni razvoj.

V sezoni 2024/2025 je Philips Avent prejel priznanje "Izbrale mame" v kategoriji tolažilnih dud, kar dokazuje njihovo priljubljenost in zaupanje, ki ga starši polagajo v te izdelke. Neodvisna raziskava, izvedena med slovenskimi mamami, je pokazala, da so njihove izkušnje s Philips Avent dudami pozitivne, predvsem zaradi kakovosti in inovativnega dizajna, ki so ga prepoznale kot najboljši izbor za svoje malčke.

Pri izbiri dud je vedno najpomembnejše, da poslušate sebe in svojega dojenčka ter izberete tisto, kar najbolje ustreza vašim potrebam. Vsak dojenček je unikaten, in tisto, kar deluje za enega, morda ne bo najboljše za drugega. Vsekakor pa je značka "Izbrale mame" dobra usmeritev in priporočilo za kakovosten in varen izdelek.

Tolažilne dude Philips Avent lahko do 11. junija v Baby Centru kupite po posebej ugodni ceni. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran, sledite pa jim lahko tudi na družbenih omrežjih, kjer boste poleg aktualnih novosti našli še koristne nasvete, smernice in priporočila strokovnjakov.