O-STA

Kmalu spet na bazen in v WAKE park Šmartinsko jezero

Celjski bazen
Šmartinsko jezero

Celje, 10. junij 2024 - Prihodnji konec tedna se na celjskem bazenu in na Šmartinskem jezeru začenja nova poletna sezona. Vodni športi so zagotovo med najbolj priljubljenimi, s poletnim plavanjem in drugimi aktivnostmi na in ob vodi pa tudi preganjamo vročino. S celjskim letnim bazenom ter biserom sredi narave in v bližini mesta imamo za to veliko priložnosti. Družba ZPO Celje, ki upravlja z letnim bazenom in wake parkom, je odprtje napovedala za petek in soboto.

V petek, 21. junija, ob 9. uri odpiramo Letno kopališče Celje. Poleg kopanja je na kopališču mogoče koristiti večnamensko športno igrišče in igrišče za odbojko na mivki.

To poletje uvajamo spremembe v obratovalnem času kopališča, in sicer bo junija in avgusta odprto od 9.00 do 19.00, v juliju, ko je vrhunec poletne sezone, pa bo delovni čas podaljšan, in sicer od 9.00 do 20.00.

Uradno odprtje bo v nedeljo, 23. junija, od 14.00 do 16.00 z zabavnim programom in aktivnostmi za vse generacije.

Več informacij o odpiralnem času in ponudbi najdete na spletni strani družbe ZPO Celje: www.zpo.si

Odprtje sezone v WAKE parku Šmartinsko jezero, dan sprostitve in zabave, bo v soboto, 22. junija 2024, od 10-ih. Družba ZPO Celje pripravlja nepozabno poletno izkušnjo za vso družino.

Obiskovalci se lahko veselijo pestrega programa za sprostitev in zabavo v naravi. WAKE park na Šmartinskem jezeru ponuja 374 metrov dolgo vlečnico, ki omogoča vožnjo enemu deskarju, kar pomeni, da se hitrost lahko prilagodi željam posameznika. Poleg vejkanja je na voljo tudi vožnja s tubo, ki je primerna za vse, ki si želijo malo manj intenzivne in adrenalinske, a še vedno zabavne vodne aktivnosti. Za tiste, ki uživajo v mirnejšem raziskovanju jezera, so na voljo supi in kajaki.

Dodatne atrakcije za obiskovalce

Športni klubi lahko uporabljajo skakalnico za treninge akrobatskih skokov v vodo. Ostali obiskovalci pa lahko uživajo v spustu na drči, kar ponuja nekaj adrenalina za vse generacije.

Dan sprostitve in zabave na Šmartinskem jezeru prinaša številne brezplačne aktivnosti:

- Vejkanje

- Vožnjo s tubo

- Izposoja supov in kajakov

- Prikaz akrobatskih skokov v vodo

V sodelovanju z modelarskim društvom RCDC pripravljajo predstavitev radijsko vodenih avtomobilov in plovil. Obiskovalci bodo lahko občudovali vožnjo čez Šmartinsko jezero z radijsko vodenim avtomobilom, uživali v prikazu trikov na skakalnici, se preizkusili v vožnji na prirejenem poligonu in še kaj.

Dogajanje za vse generacije bo živahno vse do večernih ur, vse aktivnosti pa bodo brezplačne. Za najmlajše je pripravljeno otroško igrišče, odrasli pa se bodo lahko sprostili v lokalu Brkati som, kjer bodo na voljo osvežilne pijače in prigrizki.