O-STA

Brezplačna dolgotrajna oskrba po novem tudi na domu

Kakovostne in dostopne storitve dolgotrajne oskrbe za vse, ki jih potrebujejo, so tu. Po tridesetih letih smo to pomembno področje prvič uredili sistemsko, ljudem pa končno omogočili dostojanstveno oskrbo in čim daljše bivanje doma. Sistem bo v polnosti zaživel do konca leta 2025.

Čim dlje v udobju svojega doma

Vsem tistim, ki bodo želeli ostati doma, bo na voljo dolgotrajna oskrba na domu, ki zagotavlja pomoč pri osnovnih in podpornih dnevnih opravilih ter nekatere storitve zdravstvene nege v udobju svojega doma. S strokovno podporo bodo lahko v domačem okolju ostali dlje.

Posamezniki s težko ali najtežjo omejitvijo samostojnosti bodo lahko za oskrbovalca izbrali tudi družinskega člana. Ta bo prejel nadomestilo za izpad dohodka in bo imel krita vsa socialna zavarovanja. Tako se bo lahko v polnosti posvetil skrbi za svojega družinskega člana.

Z dodatnimi pravicami do večje samostojnosti

E-oskrba, ki s pomočjo pametnih naprav poskrbi za varnost uporabnikov, bo na voljo vsem upravičenim do dolgotrajne oskrbe, ki bodo živeli doma. Storitve za krepitev in ohranjanje samostojnosti pa bodo omogočale, da uporabniki ohranijo svojo neodvisnost.

Pozabili pa nismo niti na tiste, ki ne morejo ostati doma. Stroški oskrbe v instituciji bodo po novem nižji, saj bodo uporabniki morali poravnati le stroške namestitve in prehrane.

Za več informacij obiščite spletno stran.