O-STA

MARIBOR 2012: Odprtje razstave Mrmranje tokov in mlade umetnice Aleksandre Tise Jelinčič Plemeniti, Opomnik za novinarsko konferenco pred otvoritvijo festivala Animateka in srečanje Akademije Evropske prestolnice kulture

ODPRTJE RAZSTAVE Mrmranje tokov / Murmuring Streams

V zadnjem mesecu Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 se predstavljata video umetnica Ana Pečar ter umetnik zvoka Boštjan Perovšek. Svoje ustvarjalne moči združujeta v projektu "Mrmranje tokov", v središču katerega je koncept, ki se nanaša na problematiko časa in minevanja na način realnega beleženja zvočnih dogodkov in video slik v kombinaciji s simbolnim pomenom toka. Vabljeni na odprtje razstave v sredo, 5. decembra ob 18.00 v Salon 2012 na Trgu Leona Štuklja 2, v Maribor. Več informacij v pripetem sporočilu za medije.

MLADA UMETNICA ALEKSANDRA TISA JELINČIČ PLEMENITI SE PREDSTAVI S ŠTUDIJSKIMI RISBAMI

Vabljeni na odprtje razstave mlade umetnice Aleksandre Tise Jelinčič Plemeniti, ki bo v sredo, 5. decembra 2012 ob 18. Uri v Fotografskem muzeju na Koroški cesti 19 v Mariboru. Po odmevnih razstavah v Beogradu in v Zagrebu, kjer je imela mlada slikarka izreden uspeh in so mediji v njej prepoznali čudežnega otroka, se bo predstavila tudi slovenskemu občinstvu pod okriljem Evropske prestolnice kulture - Maribor 2012. Več informacij v pripetem sporočilu za medije.

OPOMNIK: VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO PRED OTVORITVIJO FESTIVALA ANIMATEKA

V torek, 4. decembra 2012, ob 11.00 vas vabimo na novinarsko konferenco pred otvoritvijo mariborskega dela festivala ANIMATEKA, ki bo v prostorih Vetrinjskega dvora, (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Na tiskovni konferenci bodo sodelovali: izvršni producent mariborskega dela Animateke Rene Puhar, strokovna vodja projekta Animateka v Mariboru Hana Repše in programski direktor Evropske prestolnice kulture Mitja Čander. Ker ima Animateka pomembno izobraževalno komponento, ki bi vam jo radi predstavili v praksi, bomo posebej za vas, predstavnike medijev, pripravili kratko delavnico, kjer boste videli, kako nastane enostaven animiran film, kako junaki oživijo na platnu in sami izdelali kratko animacijo. Več informacij v pripetem vabilu.

OPOMNIK: SREČANJE AKADEMIJE EVROPSKE PRESTOLNICE KULTURE

V torek, 4. decembra, se bo na sedežu zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture sestala Akademija Evropske prestolnice kulture. Izjava za medije bo po zaključku srečanja, predvidoma ob 13. uri v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor).