O-STA

Razstava "366 dni Evropske prestolnice kulture" na ogled v SNG Maribor

(Maribor; 9. 5. 2013) Razstava z naslovom "366 dni Evropske prestolnice kulture" se iz razstaviščnega prostora Vetrinjskega dvora seli v SNG Maribor. Od 10. maja 2013 do konca sezone bo razstava na ogled v medetaži pred Veliko dvorano SNG Maribor. Razstavo retrospektive tiskovin in promocijskega materiala zavoda Maribor 2012 - Evropske prestolnice kulture si je od otvoritve marca 2013 v Vetrinjskem dvoru ogledalo skoraj 600 ljudi. Ob več kot 500 izdelkih, ki so nastali v letu 2012, razstava na ogled ponuja tudi promocijske in dokumentarne filme ter fotografije s številnih dogodkov.

Leto 2012 je bilo za Maribor in partnerska mesta ter za slovensko kulturo prelomno. Pod sloganom ZAVRTIMO SKUPAJ! se je zvrstilo več kot 5200 dogodkov, ki se jih je udeležilo ali o njih bralo več kot tri milijone ljudi. Zavod MARIBOR 2012 je zato za vse tiste, ki ste zamudili to nepozabno kulturno leto, pripravil razstavo "366 dni Evropske prestolnice kulture", ki bo od 10. maja 2013 do konca sezone na ogled v SNG Maribor.

Maribor 2012 je v prestopnem letu skupaj s koproducenti ustvaril nepregledno množico spominov. Na ogled so letaki, plakati, prikaz korporativne marketinške kampanje, promocije dogodkov, napovedi koncertov, predstav, razstav ... do filmskih projekcij, promocijskih in dokumentarnih filmov. Vabi tudi k občudovanju podob, ki so jih fotografi ujeli na mnogih kulturnih dogodkih, in k ogledu preko 300 izbranih fotografij Prvega velikega Instagram foto natečaja v Sloveniji. Razstavljeni so še promocijski izdelki, spominki Maribor 2012 in znamčeni materiali, ki so skrbeli za dvig prepoznavnosti projekta v Sloveniji in tujini.

###