O-STA

Dun & Bradstreet: Slovenija še prva v regiji, rahla skrb za politično stabilnost

Dun & Bradstreet, največja bonitetna hiša na svetu, je v junijski številki edicije International Risk and Payment Review ponovno ocenila, da je glede poslovanja tujcev s slovenskimi družbami naša država najmanj tvegana v regiji. Prvo mesto si pa še naprej deli z Madžarsko.

Pri oceni ekonomskega stanja ni bistvenih sprememb, tudi napovedi so ostale enake, morda je čutiti nekoliko skrbi glede gibanja rasti izvoza. Zato pa prvič po dolgem času D&B v tokratnem poročilu piše o političnem dogajanju v Sloveniji. S tem ocenjuje, da bi utegnila politična situacija v prihodnosti vplivati na nacionalno ekonomijo. Poleg opisa dogajanj v zvezi s kandidaturami za predsedniško mesto in kadrovskih nejasnosti v največji politični stranki je opaziti skrb za zdravje predsednika vlade. Skrb je pravzaprav večja od tiste, ki jo je zaslediti v slovenskih medijih.

Richard McGuire, ki pri D&B ocenjuje Slovenijo, bo 11. junija govoril na bonitetnem seminarju, ki ga organizirata bonitetni hiši I d.o.o. poslovne informacije in D&B. Takrat bo priložnost da ga podrobneje povprašamo o njegovem pogledu na ekonomijo Slovenije.

Dun & Bradstreet (NYSE:DNB) je največja in najstarejša bonitetna hiša na svetu in obstaja že skoraj 160 let. Bonitetne ocene so nastale v družbi D&B. Njihove ocene omogočajo hitro in učinkovito zmanjševanje kreditnih tveganj, saj so dostopne za družbe z vsega sveta preko interneta. Bonitetna hiša I d.o.o. iz Ljubljane je partnerska družba Dun & Bradstreeta. Od ustanovitve 1990 zastopa interese družbe D&B v Sloveniji. Bonitete za ves svet, poročila o zamudah pri plačevanju slovenskih družb (plačilni ključi), baza s 30.000 stečajnimi in podobnimi postopki za slovenske družbe ter podatki za preverjanje 40.000 slovenskih družb preko WAP servisa (boniwap) so na voljo na mrežnem naslovu www.idoo.si . Več informacij je dostopnih preko Imojstri@Idoo.si .