O-STA

MARIBOR 2012: Vabilo na novinarsko konferenco in Opomnik za Vikend, poln praznovanja EPK

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

V soboto, 15. decembra 2012, ob 13.00 vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v Gledališki dvorani Vetrinjskega dvora, na kateri bosta generalna direktorica dr. Suzana Žilič Fišer in programski direktor Mitja Čander predstavila uspešnost ter pozitivne učinke projekta.

Po novinarski konferenci vas vabimo na neformalno druženje z ustvarjalci programa, ki bodo na voljo za dodatna vprašanja glede podrobnosti programa v vseh mestih (Maribor, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Velenje, Ptuj in Novo mesto) v letu prestolovanja evropski kulturi 2012, ter gosti iz tujine. Med drugim bosta na voljo za izjave predstavnika Marseilla (Daniel Hermann) in Košic (Peter Germuška), evropskih prestolnic kulture 2013, ter namestnik vodje enote za kulturo na Evropski komisiji, Sylvain Pasqua.



OPOMNIK ZA VIKEND, POLN PRAZNOVANJA EPK

Ponovno bi vas želeli spomniti, da se jutri, v petek 14. decembra 2012, pričnejo prireditve v sklopu praznovanja evropske prestolnice kulture. Ob 19.00 vas med drugim vabimo v Kolosej Maribor, na premiero dokumentarnega filma o Dragu Jančarju: Pisatelj in mesto: Drago Jančar, gost Evropske prestolnice kulture Maribor 2012. Vstopnine ni. Več informacij o filmu najdete v priponki.

Prizor iz filma: Pisatelj in mesto (SencaStudio)