O-STA

Za Tino z Milko v Schladming

Tina Maze je trenutno najboljša smučarka sveta, nazadnje je z zmago v superveleslalomu med drugim postala šele šesta smučarka v vsej zgodovini, ki ji je uspelo zmagati prav vseh disciplinah. Črnjanka je ob tem zelo zanimiva za javnost tudi izven tekmovališč. Veliko njenih dodatnih aktivnosti je povezanih z njenim glavnim osebnim sponzorjem, blagovno znamko Milka, s katero sodeluje od začetka sezone 2007/08. Priljubljena vijolična čokolada je sicer z zimskimi športi neločljivo povezana že vse od leta 1995.

Zadnja v seriji Tininih aktivnosti v sodelovanju z Milko je projekt "navijaški avtobus", ki bo srečneže na valentinovo (14. februarja) popeljal na veleslalomsko tekmo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v avstrijskem Schladmingu. V sodelovanju z izbranimi slovenskimi mediji svojim bralcem in poslušalcem omogoča, da z nekaj sreče in znanja preko nagradnih iger prisostvujejo zgodovini - lahko Tina Maze ponovi uspeh iz Garmischa izpred dveh let in ubrani naslov veleslalomske svetovne prvakinje?

Nagrajenci se bodo na pot odpravili s posebnim avtobusom, odetim v vijolično barvo in z veliko fotografijo slovenske smučarske junakinje.

Več o Tininih aktivnostih v sodelovanju z Milko:

Alpska lepotica

Tina je že nekaj let članica elitne druščine Milkinih "alpskih lepotic", ki se v svojih kampanjah zavzemajo za rešitev ogroženih rastlinskih vrst v alpskem svetu. Tako si je Tina že pred časom izbrala rožo z imenom Alpska velesa, ki se jo pri nas najde pod Snežnikom. Ima bele cvetove, osem venčnih in osem čašnih listov in je na prvi pogled podobna črnemu telohu.

Smučanje s kristali Swarovski

Slovenska smučarska kraljica je velika ljubiteljica lepih stvari, zato je bila še kako navdušena nad tem, da je leta 2009 sodelovala s "kristalno princeso" Fiono Swarovski. Ta je zanjo in za druge Milkine smučarke oblikovala posebno čelado, okrašeno z več tisoč swarovski kristali v vijolično-belih odtenkih.

Pred objektivom Bryana Adamsa

Še zelo sveže so tudi fotografije, ki jih je z Milkinimi damami posnel slavni kanadski roker Bryan Adams. Ta je v prostem času odličen fotograf, ki je v svoj objektiv ujel tudi Tino. Čudovita portretna fotografija, na kateri je Črnjanka oblečena v kavbojke, belo majico, diskretno naličena ter s spuščenimi lasmi, je še dodatno izpostavila njeno ženskost. Tina je zasijala v nežnem odtenku vijolične barve. Nad izkušnjo je bila še posebej navdušena zaradi dejstva, ker je bil Adams v njenih najstniških letih njen glasbeni junak, njegova pesem "Everything I do" pa njena najljubša skladba.

Kakšen bo njen talisman sreče?

S svetovnim prvenstvom v Schladmingu je bil povezan tudi natečaj izbira talismana sreče. V duhu Milkinega slogana "Dovolite si biti nežni" so imeli vsi Tinini navijači možnost, da ji na prav poseben način zaželijo srečo in jo spoznajo tudi osebno. Avtor zmagovalnega talismana - Tina ga bo med prispelimi predlogi izbrala sama - bo srečno čelado Tini izročil osebno, ji zaželel srečo ter si nato veliko otvoritveno slovesnost in prvo tekmo svetovnega prvenstva v živo ogledal z VIP tribune.

"Se vidimo v Schladmingu!" ob vsem tem svojim navijačem sporoča Tina.