O-STA

Univerza v Novi Gorici bo gostila nemškega poslanca Evropskega parlamenta gospoda Jo Leinena

Nova Gorica, 30. januar 2013

V četrtek, 31. januarja 2013, bo Univerzo v Novi Gorici obiskal nemški poslanec Evropskega parlamenta gospod Jo Leinen. Ob 15. uri ga bosta v prostorih dvorca Lanthieri v Vipavi sprejela rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za raziskave Univerza v Novi Gorici prof. dr. Gvido Bratina.

Glavni namen obiska je predstavitev dodiplomskega in podiplomskega izobraževanja ter znanstvenoraziskovalne dejavnosti Univerze v Novi Gorici. Posebna pozornost bo namenjen predstavitvi pedagoške dejavnosti Fakultete za znanosti o okolju, Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo ter Fakultete za podiplomski študij. Na raziskovalnem področju bodo v ospredju Laboratorij za znanosti o okolju, Laboratorij za raziskave materialov, Center za raziskave vina ter Center za biomedicinske znanosti in inženiring. Prav tako pa mu bo rektor predstavil strategijo razvoja univerze.

Prof. dr. Danilo Zavrtanik in g. Jo Leinen bosta osrednji del pogovorov nemenila vpetosti Univerze v Novi Gorici v mednarodno okolje ter s tem potrdila obojestranski interes za sodelovanje. Nemški poslanec si bo ob tem ogledal tudi prenovljene prostore dvorca Lanthieri. Obisk potrjuje obojestranski interes za sodelovanje.

Dodatne informacije: Andreja Leban, Stiki z javnostmi, T: 05 3315 397, E: andreja.leban@ung.si

Andreja Leban