O-STA

Izteka rok za prijavo na razpis za prvo Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks

European CSR Award Scheme

Na razpis, ki se zaključi 1. marca 2013, se lahko prijavijo podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom. Prijava na razpis je brezplačna. Razpis v Sloveniji poteka pod pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje.

(Ljubljana; 21. februar 2013) - 1. marca 2013 se izteče rok za prijavo na razpis za prvo Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks, ki sta ga izdala CSR Europe (vodilna evropska poslovna mreža za družbeno odgovornost podjetij) in Business in Community (BITC). Na razpis se lahko prijavijo podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom (partnerjem), kar predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se ponavadi osredotočajo le na posamezna podjetja kot samostojne akterje. Projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija, je namenjen širjenju in večji prepoznavnosti najboljših praks na področju družbene odgovornosti v Evropi. Prijava na razpis je brezplačna. Evropska nagrada družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji poteka pod pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje.

Zmagovalec Evropske nagrade družbeno odgovornih praks v Sloveniji (razglasitev bo 18. aprila 2013 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani) bo hkrati prejemnik evropske nagrade in se bo udeležil slavnostne podelitve, ki jo bo Evropska komisija organizirala junija 2013 v Bruslju. V nagrado je vključen prevoz in namestitev v Bruslju. Več informacij o razpisu je objavljenih na spletni strani www.mdos.si/eudopnagrada, vsi zainteresirani pa lahko pokličejo tudi na tel. št.: 01 430 37 51 ali pišejo na e-naslov: eunagrada@mdos.si. Koordinatorja projekta v Sloveniji sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut, v sodelovanju s partnerskimi organizacijami. Zmagovalec Evropske nagrade družbeno odgovornih praks v Sloveniji v posamezni kategoriji bo znan na slovesnosti aprila 2013.

Namen nagrade je izpostaviti najboljše evropske večdeležniške projekte s področja družbene odgovornosti in s tem povečati izmenjavo najboljših praks. Na nacionalnem nivoju nagrado sestavljata dve kategoriji, in sicer kategorija za partnerstva z majhnimi in srednje velikimi podjetji ter kategorija za partnerstva z velikimi podjetji. Posebna pozornost je namenjena inovacijam z namenom spodbujanja podjetij pri ustvarjanju inovativnih rešitev za naslavljanje trajnostnih vprašanj. Nacionalne nagrade prav tako vključujejo kriterije, povezane s pozitivnimi učinki partnerstva, tako na družbo kot na podjetje. To je skladno s sodobnim razumevanjem družbene odgovornosti, kot jo predlaga Evropska komisija v nedavnem dokumentu Strategija EU za družbeno odgovornost podjetij, ki hkrati odraža cilje pobude CSR Europe Enterprise 2020.

Partnerji Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji so: AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS - mreža slovenskih nevladnih organizacij, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, Gospodarska zbornica Slovenije, IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje manager. Medijski partner projekta je STA (Slovenska tiskovna agencija).

###


Več informacij:
Mreža za družbeno odgovornost Slovenije
Lidija Novak
e-pošta: lidija.novak@mdos.si
Tel: 031 522 240