O-STA

Znani so finalisti Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji

Razglasitev slovenskih zmagovalcev bo v četrtek, 18. aprila 2013 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, zmagovalec v Sloveniji pa bo hkrati prejemnik Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks.

(Ljubljana; 2. april 2013) - Ocenjevalna komisija je razglasila finaliste Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji. V vsaki kategoriji se je v finale uvrstilo 5 podjetij, ki jim je komisija dodelila največ točk. Razglasitev slovenskih zmagovalcev bo potekala v četrtek, 18. aprila 2013 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Gre za projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija in je namenjen širjenju in večji prepoznavnosti najboljših praks na področju družbene odgovornosti v Evropi. Projekt poteka pod vodstvom CSR Europe (vodilna evropska poslovna mreža za družbeno odgovornost podjetij) in Business in Community (BITC), koordinatorja projekta v Sloveniji pa sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut, v sodelovanju s partnerskimi organizacijami. Pokrovitelj nagrade v Sloveniji je Janez Potočnik, evropski komisar za okolje.

V kategoriji velikih podjetij so se v finale uvrstili: BTC d.d. s projektom BTC City in ženski smučarski skoki Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. s projektom Pozor(!)ni za okolje, Petrol d.d. s projektom Daruj energijo za življenje, Siemens d.o.o. s projektom Ljubljana, pametno mesto in Si.mobil d. d. s projektom 11. Žur z razlogom: Mladi za mlade. V kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij pa so se v finale uvrstili: ENJO Alenka Kügerl s.p. s projektom Varno bivanje - varno okolje brez kemikalij je odločitev za spremembe v delovanju in prevzemanju odgovornosti, Etika d.o.o. s projektom Sklop humanitarnih prireditev "Vitafit.si", INFORMA ECHO, d.o.o. s projektom Iniciativa Energija si, Interseroh d.o.o. s projektom Podari pokrovček - Majhen pokrovček za veliko pomoč in Microsoft d. o. o s projektom Simbioz@ e-pismena Slovenija.

Zmagovalec Evropske nagrade družbeno odgovornih praks v Sloveniji bo hkrati prejemnik evropske nagrade in se bo udeležil slavnostne podelitve, ki jo bo Evropska komisija organizirala 25. junija 2013 v Bruslju. V nagrado je vključen prevoz in namestitev v Bruslju.

Na razpis za prvo Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji se je prijavilo 18 podjetij. V kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij je prispelo 11 prijav, v kategoriji velikih podjetij je prispelo 7 prijav. Na razpis so se lahko prijavila podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom (partnerjem), kar predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se ponavadi osredotočajo le na posamezna podjetja kot samostojne akterje.

Partnerji Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji so: AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS - mreža slovenskih nevladnih organizacij, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, Gospodarska zbornica Slovenije, IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje manager. Medijski partner projekta je STA (Slovenska tiskovna agencija).

Več informacij o nagradi je objavljenih na spletni strani www.mdos.si/eudopnagrada.

###


Več informacij:

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije
Lidija Novak
e-pošta: lidija.novak@mdos.si
Tel: 031 522 240