O-STA

3. poletni kamp managementa za dijake 'Poletje z managementom'

Kaj je management, kaj dela manager?

Management je usklajevanje nalog in aktivnosti za doseganje ciljev.
Je planiranje, organiziranje, vodenje in kontroliranje dela v organizaciji in s tem povezanih nalog in aktivnosti, ki jih zaposleni opravljajo. Znanje managementa odpira vrata mnogih priložnosti. Manager ima priložnost za kreativno razmišljanje in inovativnost, reševanje problemov in delo z ljudmi.

Kaj je to poletni kamp?

Poletni kamp managementa je mavrica novih znanj, neprecenljivih izkušenj, novih prijateljstev in koristno preživetega časa. Je interaktivno izveden program z zanimivimi in aktualnimi vsebinami iz poslovnega sveta. Je tudi izziv za vse udeležence - enega bomo nagradili z družinskim enodnevnim izletom v Benetke z ladjo Dora, ki ga podarja turistična agencija TOP Line iz Portoroža.

Kje?Fakulteta za management v Kopru (Trg Brolo 12).
Kdaj?Od ponedeljka do petka, 17.-21. junij 2013, od 10. do 13. ure.
Prijava?alumni@fm-kp.si ali 05 610 20 16, rok za prijavo: 3. junij 2013.
Še kaj?Termin sovpada s tednom, ko se na večini srednjih šolah izvajajo obvezne izbirne vsebine. In udeležba na poletnem kampu je lahko del opravljenih izbirnih vsebin, lahko se udeležiš vseh ali posameznih.

Kaj pridobim in koliko stane?

Pridobiš uporabna znanja s področja managementa. Prejmeš potrdilo o udeležbi. Udeležba je brezplačna. Če se odločiš za bivanje na Obali, je več informacij o tem spodaj.

Kdo bo izvajal program?

Strokovnjaki z različnih področij: mag. Bojan Mevlja, mag. Blanka Tacer, dr. Klemen Kavčič in dr. Matjaž Nahtigal.

In kakšna je vsebina delavnic?

Uvod v management - vodja odprave v Himalaji ponedeljek, 17. junij

Si vodja odprave v Himalaji in organizirati moraš življenje v baznem taboru, od koder se posamezni plezalci odpravljajo osvajat bližnje vrhove ... Soočili se boste z izvirnim problemom in se preizkusili kot managerji.

Podjetniški izzivi torek, 18. junij

Najuspešnejša so podjetja, ki jih ustanovijo timi zavzetih podjetnikov. V timih je moč, energija in ustvarjalnost. Skozi igro boš spoznaval značilnosti timskega dela. Raziskovali bomo, kako v timu pridemo do novih idej, kako jih razvijemo in preizkusimo v praksi.

Vodenje in pogajanja sreda, 19. junij

Obravnavali bomo tretjo dejavnost managementa, ki jo je zasnoval že managerski guru Henri Fayol, to je vodenje, znotraj tega pa pogajanja, ter se soočili s konkretnim primerom iz pogajanj.

Pravo, finančna kriza in prihodnost mladih četrtek, 20. junij

Kaj se mlade generacije lahko naučijo iz trajajoče finančne, gospodarske in socialne krize v mnogih predelih po svetu in tudi pri nas? Kaj počnejo tiste najbolj razvite regije po Evropi in drugod po svetu, ki se uspešno spopadajo s krizo? Zakaj so za boljše delovanje gospodarstva in družbe potrebna dovolj premišljena, jasna in učinkovita pravna pravila in pravne institucije?

Obisk podjetja in podelitev potrdil o udeležbi petek, 21. junij

Če nisi z Obale, smo v sodelovanju z Dijaškim in študentskim domom Koper

zate uredili tudi bivanje. Dom je takoj zraven fakultete.

Za tedenski paket štirih polpenzionov (zajtrk in kosilo) boš odštel 72 evrov.

Če se odločiš za bivanje, to navedi v prijavi.

Prepričam še sošolca, pa pridemo. Se vidimo!

Letošnji kamp managementa sta omogočila tudi turistična agencija TOP Line ter Dijaški in študentski dom Koper.