O-STA

JPMorgan določil izplačilo dividend in poročal o predhodnih izidih glasovanja na letni skupščini delničarjev

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Uprava podjetja JPMorgan Chase & Co. je 21. maja napovedala četrtletno dividendo v višini 38 centov na delnico, kar je povišanje v primerjavi s 30-centno dividendo iz prejšnjega četrtletja. Dividenda bo izplačana 31. julija 2013 in sicer delničarjem, ki bodo registrirani vsaj do 5. julija 2013.

Podjetje je na včerajšnji letni skupščini delničarjev objavilo predhodne izide glasovanja delničarjev o petih predlogih uprave in štirih predlogih delničarjev. Potrjeni so bili vsi predlogi uprave, med drugim: izvolitev upravnikov, ratifikacija PricewaterhouseCoopers LLP kot neodvisnega javnega računovodskega podjetje, potrditev izplačil za upravo, spremembe statuta, ki omogočajo delničarsko delovanje na podlagi pisnega soglasja in ponovna potrditev programa finančnih spodbud za upravo. Vsi delničarski predlogi so bili zavrnjeni.

"Cenimo podporo, ki so nam jo izkazali delničarji in pozornost, s katero so mnogi pristopili do nas, ko so se odločali, kako glasovati o teh vprašanjih," je povedal Jamie Dimon, predsednik uprave JPMorgan Chase. "Povratne informacije delničarjev jemljemo zelo resno in še naprej si bomo prizadevali za vrhunsko korporativno upravljanje."

Lee Raymong, predsedujoči odboru, je povedal: "Razprave z delničarji v tem postopku so bile poučne. Odbor bo v luči teh povratnih informacij še naprej preučeval svojo trenutno strukturo in sestave, pri čemer bo imel v mislih interese delničarjev."

Številke delničarskih glasov in odstotki, ki so bili objavljeni na srečanjih, se smatrajo za predhodne, dokler dokončni rezultati ne bodo kategorizirani in potrjeni s strani neodvisnih inšpektorjev. Dokončni rezultati bodo objavljeni na obrazcu 8-K, ki bo ta teden poslan ameriški agenciji za trg vrednostih papirjev.

JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) je vodilno svetovno podjetje na področju finančnih storitev, katerega bilančna vsota znaša 2,4 bilijona ameriških dolarjev. Podjetje je vodilno na področju bančnega investiranja, finančnih storitev za potrošnike, mala podjetja in poslovne banke, procesiranja finančnih transakcij, upravljanja premoženja in zasebnega kapitala. Kot del indeksa Dow Jones JPMorgan Chase & Co. skrbi za milijone potrošnikov v ZDA in za celo vrsto zelo pomembnih svetovnih poslovnih, institucionalnih in vladnih strank preko svojih JPMorgan and Chase znamk. Informacije o JPMorgan & Chase so na voljo na www.jpmorganchase.com.


Kontakti:
JPMorgan Chase & Co.

Vlagatelji:
Sarah Youngwood, 212-270-7325

Mediji:
Joseph Evangelisti, 212-270-7438


Vir JPMorgan Chase & Co.


Ogled tega sporočila v originalu na spletu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130521006519/en