O-STA

V Celju se pričenja sklop prireditev pod skupnim imenom Poletje v Celju, knežjem mestu 2013

Osrednji program je pripravil Zavod Celeia Celje na osnovni Javnega poziva. Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2013 je omogočila Mestna občina Celje.

Prve prireditve bodo lahko obiskovalci obiskali že v prvih dnevih junija, prireditveni vrhunec pa se bo tudi letos zgodili v drugi polovici avgusta z dvodnevno srednjeveško prireditvijo na Starem gradu Celje. Projekt se bo zaključil 31. 8. 2013. Poletje v Celju, knežjem mestu je eden redkih, če ne celo edini slovenski projekt poletnih prireditev, ki ponuja pestro prireditveno dogajanje skozi vse tri poletne mesece (junij, julij ter avgust).

Programska zasnova letošnjega Poletja v Celju, ki poteka od 1. 6. do 31. 8. 2013 se je izoblikovala na podlagi izbranih ponudb Javnega poziva za sodelovanje v projektu na katerega se je odzvalo 84 ponudnikov programskih storitev. Za sodelovanje v projektu je bilo izbranih 43 ponudnikov, ki so ponujali najzanimivejše programske vsebine. Sooblikovalci programa prihajajo iz različnih koncev Slovenije, seveda pa so med njimi tudi Celjani. V letošnjem letu si bodo lahko obiskovalci ogledali 112 prireditev. V letošnjem letu je poudarek usmerjen k družinam z otroci in k posameznikom ter skupinam, ki radi likovno ustvarjajo, saj je velik del programa sestavljen iz ustvarjalnih delavnic. Kot že nekaj let zapovrstjo je poudarek tudi pri oblikovanju zanimive programske vsebine Mestne plaže na Savinjskem nabrežju, ki je eno izmed prizorišč poletnega dogajanja od leta 2009.

SLOVESNA OTVORITEV POLETJA V CELJU, KNEŽJEM MESTU 2013

ČETRTEK, 20. 6. 2013 OB 20.30, STARI GRAD CELJE

Pri realizaciji otvoritvene slovesnosti so svoje moči združili: Zavod Celeia Celje, skupina Nude in Glasbena šola Celje

V mogočnem ambientu Starega gradu Celje se bo slavnostno odprtje Poletja v Celju, knežjem mestu 2013 pričelo s koncertom skupine Nude, ki je za to priložnost združila svoje moči skupaj z Glasbeno šolo Celje ter na koncert, ki je hkrati tudi 20. obletnica delovanja skupine, povabila še goste. Občinstvu se bodo tako predstavili še: Oto Pestner, Bilbi, 6Pack Čukur, Samo Šalomon in Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju, ki ga vodi Tomaž Marčič.

Na dogodku bo kot slavnostni govornik nastopil Bojan Šrot, župan MO Celje.

NUDE v letošnjem letu praznujejo 20 let in že tako pestro dogajanje se bo v juniju še intenziviralo.

V naslednjih dneh izhaja album z naslovom "dvajset", ki obeta pregled dela zadnjih dveh desetletij. NUDE so nam v tem času priigrali lepo število uspešnic, nekatere izmed njih so v tem času že postale zimzelene. Spomnimo se njihovih nepremagljivih Rola, Balon, Ši'z d bes ter Povejmizakaj, pesem z začetka tisočletja, v zadnjih letih pa so nam podarili prav tako odlične pesmi: Najlepša pesem, Element L, Budala, Razlog, Tako lepo si zlomila mi srce in nazadnje tudi priredbo Dan ljubezni. V naslednjih dneh bo izšla tudi nova pesem, ki bo na avtorskem Cd-ju, ki prav tako izide kmalu.

20. junija bodo praznovali na Starem gradu Celje in ob tej priložnosti pripravljajo koncert v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Celje ter gosti: Otom Pestnerjem, 6pack čukurjem, Bilbi, Mešanim pevskim zborom 1.gimnazije v Celju in Plesno šolo Superstar. Obeta se nam odlični dve urni koncert, ki ga eden najpopularnejših slovenskih bendov zadnjih 15 let prireja v mestu iz katerega izhaja.

A pričakujte še več!