O-STA

Vabilo na predstavo Lu Xun: Mimoidoči

Oddelek za azijske in afriške študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani vabi na plesno-glasbeno-gledališko predstavo Lu Xun: Mimoidoči, ki bo jutri, 4. junija 2013, ob 20. uri potekala v Veliki dvorani Centra kulture Španski borci.

Lu Xunov "Mimoidoči" (過客) je plesno-glasbeno-gledališka predstava v kitajščini s slovenskimi podnapisi. Pod režijskim vodstvom Ryuza Fukuhare-Štirna jo bodo uprizorili profesorji in profesorice ter študentje in študentke Oddelka za azijske in afriške študije na FF UL. Motiv predstave je po eni strani povezan z željo po predstavitvi dela modernega kitajskega pisatelja Lu Xuna širši slovenski publiki, po drugi pa izhaja iz prepričanja, da gre pri drami "Mimoidoči" za umetniško delo, katerega odlikuje aktualnost, ki ni vezana na čas ali prostor. Zato bo ta uprizoritev povezala specifiko kitajske oziroma azijske kulture z univerzalnim in obče človeškim iskanjem smisla in hrepenenjem po premostitvi odtujenosti, ki opredeljuje naš skupni, globalni svet.

V predstavi bo občinstvo imelo možnost spoznati "drugačno" podobo Vzhodne Azije, ki vsebuje tudi inovativne avtorske elemente, kot na primer koreografijo (Ryuzo Fukuhara Štirn), glasbo (Jana S. Rošker in Dejan Berden) in prevod drame in antične poezije (Jana S. Rošker).

Več: www.spanskiborci.si

Brezplačne vstopnice bodo pred predstavo na voljo na blagajni Centra kulture Španski borci.

Vabljeni!