O-STA

Stallion Oilfield Holdings, Inc. v novo financiranje

HOUSTON--(BUSINESS WIRE)-- Stallion Oilfield Holdings, Inc. (v nadaljevanju: "podjetje") je danes sporočilo, da zbira ponudbe za sklenitev novega prednostnega zavarovanega terminskega posojila (senior secured term loan) v celotni vrednosti glavnice do 350.000.000 ameriških dolarjev (v nadaljevanju: "terminsko posojilo") in povečanje zavez za obstoječe zavarovano posojilo (asset-backed loan facility - "ABL") s 50 na 65 milijonov ameriških dolarjev. Sredstva terminskega posojila namerava podjetje nameniti za odplačilo preostalih prednostnih zavarovanih posojil v vrednosti 134 milijonov dolarjev, ki zapadejo v plačilo leta 2015, izplačilo dela dividend v višini približno 217 milijonov dolarjev delničarjem podjetja ter za poplačilo stroškov transakcij in druge namene.

Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Incorporated in Jefferies Finance LLC bosta glavna organizatorja in upravitelja terminskega posojila, medtem ko bo Bank of America, N. A. še naprej upravni zastopnik za zavarovano posojilo ABL.

Za terminsko posojilo bodo jamčile vse hčerinske družbe podjetja v ZDA, posojilo pa bo zavarovano z določenim premoženjem podjetja in hčerinskimi družbami v ZDA. Poleg tega podjetje pričakuje, da terminsko posojilo ne bo vključevalo nobenih sporazumov glede finančnega vzdrževanja. Povečanje razpoložljivih sredstev v okviru ABL bi učinkovalo kot dopolnilo obstoječega ABL-ja. Zagotovila, da bo podjetje uspešno pridobilo terminsko posojilo ali uspelo dopolniti ABL pod razumnimi in sprejemljivimi oz. kakršnimikoli pogoji, niso možna.

Opozorilo glede napovednih izjav

Pričujoče sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave v pomenu, kot je definiran v Zakonu o sodnih postopkih v zvezi z vrednostmi papirji zasebnega kapitala iz leta 1995. Izjave se nanašajo na predlagano novo terminsko posojilo in načrtovano uporabo sredstev tega posojila. Čeprav verjamemo, da so domneve, na katerih temeljijo napovedne izjave, realne, je možno, da se izkažejo za netočne, posledično pa bi bile zato netočne tudi napovedne izjave. Možno je, da se bi dejanski rezultati in trendi v prihodnosti zaradi različnih dejavnikov bistveno razlikovali od tistih, na katere namigujejo napovedne izjave. Nekateri izmed teh dejavnikov so tržni pogoji, sposobnost pridobiti posojilodajalčevo privolitev, naša znatna zadolženost, naša zmožnost odplačevanja neporavnanih dolgov in vpliv takšne zadolženosti na naš način vodenja poslov, izguba enega ali več naših pomembnih strank ali strateških partnerjev, splošni ekonomski in poslovni pogoji ter kakršnokoli poslabšanje razmer v industriji naftnih polj in našem konkurenčnem okolju.

Podjetje Stallion Oilfield Holdings, Inc. in njegova hčerinska podjetja nudijo podjetjem, ki raziskujejo in proizvajajo nafto in zemeljski plin, se ukvarjajo z vrtanjem vrtin in drugimi z nafto povezanimi dejavnostmi v ZDA, široko paleto uslug glede podpore, izgradnje, produkcije in logistike na črpališčih. Obsežen niz storitev podjetja vključuje urejanje nastanitve delavcev, logistiko produkcije in tekočin, najem opreme na površju, izgradnjo črpališč, storitve ločevanja trdih delcev in komunikacijo na črpališčih. Dejavnosti Stalliona pokrivajo najbolj aktivna in bogata naftna in plinska območja v ZDA, kot so Južni Teksas (Eagle Ford Shale), Skalno gorovje (Niobrara/Bakken Shale/Piceance), Permski bazen (Wolfcamp/Avalon/Bone Spring Shales), osrednja celina (Mississippi Lime/Woodford Cana/Granite Wash), območje ArkLaTex (Haynesville Shale), Marcellus/Utica Shales, Severni Teksas (Barnett Shale), obala Mehiškega zaliva (Tuscaloosa Marine Shale) vključno z vodami v notranjosti Louisiane, notranjostjo Teksasa in obalo zaliva Louisiana, zaliv Prudhoe (Aljaska) in v manjši meri določene mednarodne vode.

Kontakti:

Stallion Oilfield Holdings, Inc.
David Schorlemer, 713-528-5544

Vir: Stallion Oilfield Holdings, Inc.

Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20130603006527/en