O-STA

Priročnik Socialno podjetništvo brezplačno izhaja na spletu

PRIROČNIK SOCIALNO PODJETNIŠTVO BREZPLAČNO IZHAJA NA SPLETU

Socialno podjetništvo, prvi priročnik o socialnem podjetništvu v slovenskem jeziku, brezplačno izhaja na spletnem naslovu: http://socialni-inovatorji.si/knjiga/socialno-podjetnistvo .

Naraščanje pomena družbenega inoviranja in socialne ekonomije daje tej knjigi poseben pomen. V zadnjih letih je socialno podjetništvo postalo predmet številnih pogovorov, predavanj in raziskav. Še vedno pa imamo občutek, da je v širši javnosti socialni podjetnik viden kot nekdo, ki je padel na glavo. Socialno podjetništvo je za slovensko okolje nekaj novega glede na zakonodajo in nekaj starega glede na načela, po katerih deluje. S priročnikom želimo tako osvetliti to področje in spodbuditi spodbujati nastajanje novih socialnih podjetji. Nova poglavja izhajajo vsak tor. sre. in čet..

Socialni inovatorji prihodnosti delujejo v okviru Društva mladinski ceh in se ukvarjajo s podporo novim socialnim podjetjem in družbenim inovacijam, s posebnim poudarkom na zaposlovanju mladih. V ta namen poleg priročnika deluje tudi inkubator socialnega podjetništva, odvijajo se mladinske pobude, kot sta Kamp socialnih inovacij in 72 ur brez kompromisa, in organizirajo usposabljanja na temo razvoja poslovnih modelov, produktov in družbenih inovacij.

Franci Bačar

Vodja projekta Socialni inovatorji prihodnosti