O-STA

Skupina Nude bo ta četrtek na Starem gradu Celje obeležila 20. obletnico svojega delovanja na slovenski glasbeni sceni

Koncert je tudi uvod v pestro poletno prireditveno dogajanje mesta ob Savinji

Celje, 18. junij 2013, Na Starem gradu Celje bo v četrtek, 20. junija 2013 ob 20.30 potekal slavnostni koncert ob 20. obletnici delovanja skupine Nude, ki bo na enem najlepših slovenskih prireditvenih prizorišč na prostem nastopila skupaj s Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Celje, pridružili pa se jim bodo še Oto Pestner, 6pack Čukur, Bilbi, Samo Šalamon, Mešani mladinski pevski zbor I.gimnazije v Celju ter Plesna šola Superstar. NUDE se bodo na koncertu v Celju občinstvu prvič predstavili v simfonični preobleki. Aranžmaje je po večini priredil Peter Tovornik, dirigentska taktirka pa je bila zaupana Matjažu Brežniku, odličnemu celjskemu dirigentu. Člani skupine obljubljajo, da bo jubilejni koncert poln presenečenj. Tako bodo odigrali večino svojih uspešnic za katere menijo, da zvenijo dobro v orkestralni izvedbi, odigrali pa bodo tudi nekaj pesmi gostov.

Ob 20. obletnici delovanja so Nude izdali tudi album "DVAJSET", ki predstavlja kratek pregled dela in vsebuje večino največjih uspešnic skupine, tudi Najlepšo pesem, ki se je v letu 2011 uvrstila med 10 najbolj predvajanih skladb v Sloveniji.

Koncert predstavlja tudi uverturo v pestro poletno prireditveno dogajanje, ki se v Celju odvija pod skupnim imenom Poletje v Celju, knežjem mestu. Organizator koncerta je Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Glasbeno šolo Celje in skupino Nude. Cena vstopnice: 12 EUR v predprodaji in 15 EUR na dan koncerta. Prodaja vstopnic poteka na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu, Glasbeni šoli Celje, TIC-u Celje idr. Več o dogodku na www.nudeband.si. Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2013 poteka pod okriljem Mestne občine Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info.

Vaše cenjene akreditacije sprejemamo na e-naslov: novice.zavodceleia@celje.si do srede, 19. junija 2013 do 12.00. Dvignili jih boste lahko eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje oz. v primeru slabega vremena v preddverju Dvorane Golovec v Celju.

Odlična slovenska skupina NUDE se približuje vrhuncu praznovanja 20. obletnice, ki jo bodo njeni člani slavnostno obeležili na koncertu na Starem gradu Celje, kjer bodo nastopili v družbi Simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje in gostov. Pravkar je izšel njihov novi CD z naslovom "DVAJSET", ker pa novosti nikoli ni dovolj, v teh dneh objavljajo še čisto svežo pesem z naslovom "Še imam te rad". Avtorja pesmi sta Gaber Marolt, ki je prispeval skladbo in besedilo, pod aranžma pa se je podpisal Teodor Amanović - Toš, ki je seveda sodeloval tudi kot tonski tehnik. Producenta sta bila Gaber Marolt in Teodor Amanović - Toš. Pesem je v celoti posneta v Studiu Orange, kjer v zadnjem času nastaja vedno več slovenskih uspešnic, za člane skupine NUDE pa je studio zadnje čase nekakšen drugi dom.

O pesmi "Še imam te rad", ki bo premierno izvedena prav na Starem gradu Celje člani skupine Nude pravijo, da je "Nedvomno ena naših najlepših ever." Baladna pesem odkriva odlične vokalne sposobnosti karizmatičnega pevca Boštjana Dermola, enega najbolj prekaljenih glasbenih frontmanov, ki je v tej pesmi še posebej zacvetel. Pesem je že navdušila enega najvidnejših slovenskih glasbenih urednikov, Nudovci pa si seveda želijo, da bi jo vzljubila tudi publika.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji člani skupine Nude (iz arhiva skupine)

Več info: Gaber Marolt, skupina Nude, tel.:041 699 399, e-pošta:gaber.marolt@siol.net.