O-STA

V mestu Celje, na mestni tržnici, bomo ta konec tedna gostili "podeželje"

V mestu Celje, na mestni tržnici, bomo ta konec tedna gostili "podeželje"

Predstavitev ponudnikov, storitev in izdelkov slovenskega podeželja

Celje, 19. junij 2013, Na Mestni tržnici v Celju se bo v soboto, 22. junija 2013 med 9.00 in 13.00 uro odvijala prireditev "Podeželje v mestu", s katero soorganizatorja Zavod Celeia Celje in Društvo Raznolikost podeželja predstavljata raznoliko ponudbo storitev in izdelkov slovenskega podeželja. Prireditev se odvija dvakrat v letu. Poletni predstavitvi sledi še jesenska. V soboto bodo lahko obiskovalci na Mestni tržnici kupovali pridelke in izdelke iz kmetij, ki bodo predstavljeni na 14 stojnicah ter uživali v predstavitvi domače obrti ter predstavitvi društev iz podeželja. Prav tako bodo lahko podrobneje spoznali turistične in ekološke kmetije, ki se nahajajo v bližnji in širši okolici mesta Celje. Kot vsako leto bo tudi letošnjo prireditev spremljal bogat animacijski program (degustacije, vožnja s kočijo ...), ki daje celotnemu dogodku prav poseben čar. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je prost. Prireditev je omogočila Mestna občina Celje.

Zaradi odličnih odzivov najmlajših obiskovalcev tudi v letošnjem letu v program vključujemo predstavitev projekta "Razigrani gozd", ki je plod sodelovanja med Zavodom za gozdove Slovenije, OE Celje in Vrtcem Anice Černejeve iz Celja. Strokovni delavci Zavoda za gozdove Slovenije OE Celje prav tako pripravljajo bogat animacijski program za najmlajše, ki so ga simpatično poimenovali "V gozd po modrost" v katerem bodo lahko otroci spoznavali drevesne vrste, barvali "Kačo farbačo" ter risali s pirografom. Oba projekta sta nastala iz želje, da se spodbuja otrokov pozitiven odnos do narave in okolja v katerem živimo. Dogajanje bodo s folklornim nastopom popestrili člani folklorne skupine Etno eko iz Šentjurja in narodno zabavni ansambel Domen z Vižarji. Obiskovalci bodo lahko prav tako okušali dobrote slovenskega podeželja ter si privoščili nepozabno vožnjo s kočijo, ki jim bo omogočila, da bodo mesto Celje doživeli iz nekoliko drugačne perspektive.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial:

Utrinek iz prireditve (iz fotoarhiva Zavoda Celeia Celje)

Več informacij: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezna.gabrovec@celje.si