O-STA

Alarmni signal iz Pekla

Storilka in trije storilci vlomili v turistični objekt pri jami Pekel - Dva zadržali interventi koncerna Sintal, enega policisti, storilka se je predala sama - Vlomilci povzročili precejšnjo materialno škodo

(Ljubljana, 19. junij 2013) Danes malo pred 1. uro zjutraj smo v varnostno-nadzorni center Sintala prejeli alarmni signal iz turističnega objekta pri jami Pekel v spodnji Savinjski dolini. Intervent Sintala Celje, ki je čez nekaj minut prispel na kraj dogodka, je ugotovil, da je bilo v objekt vlomljeno. V bližini objekta je opazil osebni avtomobil, v notranjosti objekta pa neznano osebo. Intervent je mlajšega moškega zadržal. Obvestil je policijo, v varnostno-nadzorni center Sintala pa sporočil, naj na objekt nemudoma pride tudi bližnja intervencijska ekipa Sintala, saj je menil, da je bilo vlomilcev več. Intervencijska ekipa, ki je prispela v okrepitev, je s svojim vozilom preventivno blokirala pot vozilu vlomilcev, nato pa so zasačili in zadržali še enega od storilcev.

Tretjega storilca so prijeli policisti, skrival se je v notranjosti objekta in poskušal zbežati. Edina storilka med vlomilci se je policiji predala sama.

Storilci, med njimi eden mladoleten, so poskušali odnesti izkupiček iz blagajne ter nekaj sladoleda in pijače. Z vlomom so povzročili precejšnjo materialno škodo.