O-STA

Varnostnica pogasila goreča vozila (LJ), interventi zadržali vlomilca (LJ) in dva pregnali (NM) ter preprečili požar (KR)

Ljubljana, 1. februar 2016.

Varnostnica Sintala pogasila goreča vozila

V noči z nedelje na ponedeljek je varnostnica na enem od varovanih objektov v Ljubljani opazila sumljivo dogajanje in ugotovila, da je zagorelo več vozil. Nemudoma je pričela z gašenjem in obvestila pristojne službe. Uporabila je tri gasilne aparate in z njimi pogasila goreča vozila. Z ustreznim strokovnim ukrepanjem je bistveno omejila škodljive posledice požara. Nadzor nad situacijo so nato prevzeli gasilci in policisti.

Intervent Sintala zadržal vlomilca

V noči na nedeljo se je intervent Sintala odzval na alarm iz ene od varovanih trgovin v Ljubljani. Ob prihodu je takoj opazil znake vloma, v notranjosti trgovine pa vlomilca, ki je v vrečo zlagal cigarete. Pozval ga je, naj preneha in z njim počaka na policijo, vendar je vlomilec poskusil zbežati. Varnostnik mu je sledil, zato je vlomilec obupal in z njim mirno počakal na prihod policistov.

Preprečili načrte vlomilcema in krajo več izdelkov

V nedeljo zvečer sta alarmni sistem in hitra intervencija Sintala preprečila načrte tudi vlomilcem v trgovino v Novem mestu. Varnostno-nadzorni center Sintala je malo pred 20. uro prejel alarmno sporočilo. Operater je na kraj dogodka takoj napotil bližnjo intervencijsko skupino ter obvestil policijo. Intervent je ob prihodu opazil znake vloma, nato pa še dve osebi, ki sta bežali. Prispeli so tudi policisti, ki so sledili vlomilcema. Ugotovljeno je bilo, da sta si storilca pripravila več artiklov za krajo, med drugim alkoholne pijače in potovalne kovčke, zaradi hitrega ukrepanja pa so njune namere padle v vodo.

V petek zvečer pa je v drugi trgovini v Novem mestu varnostnica preprečila krajo več izdelkov. Opazila je dve nakupovalki, ki sta več prodajnih artiklov skrili v torbo. Na blagajni sta plačali le gazirano vodo, zato ju je varnostnica povabila na površinski pregled, kjer se je potrdil poskus kraje.

Preprečili požar v oskrbovanih stanovanjih

V soboto dopoldne je intervencija preprečila požar v oskrbovanih stanovanjih v Kranju. Alarmni sistem je zaznal dim, zato je varnostno-nadzorni center Sintala na objekt napotil bližnjega interventa. Dim je na hodniku zaznal tudi intervent, ki je prišel na objekt. Skupaj z gasilci so vstopili v stanovanje in ugotovili, da se smodi pekač na kuhalni plošči, ki jo je lastnik ob odhodu pozabil izklopiti. Na srečo še ni prišlo do vnetja, tako da so prostor le prezračili.