O-STA

S sekiro vdrla v trgovino, zadržali so ju Sintalovi varnostniki

Ljubljana, 11. januar 2016 - Malo po 1. uri v noči z nedelje na ponedeljek so interventi družbe za varovanje Sintal zasačili in zadržali dva vlomilca v enem od varovanih trgovskih centrov v Mengšu. Intervente je na objekt napotil varnostnonadzorni center Sintala, ki je prejel sporočilo alarmnega sistema z objekta.

Vlomilca sta s sekiro vlomila v objekt in si tam pripravila artikle, ki sta jih, kot kaže, nameravala odtujiti. Intervencijske skupine so jima preprečile namero, varnostniki so storilca zadržali do prihoda policije in ju predali v nadaljnji postopek.

V minulem koncu tedna so interventi Sintala sicer uspešno posredovali v več različnih zadevah.

V petek ob 21.30 uri je intervent ob preventivnem pregledu trgovine v Grosupljem na parkirišču opazil skupino moških, ki so v svoj kombi naložili večjo količino živil in jo nameravali odpeljati. Namero jim je preprečil in zadevo predal policiji.

V soboto zvečer je intervent na enem od varovanih bencinskih servisov v Ljubljani zalotil moškega, ki je en artikel plačal, odnesti pa je nameraval še nekaj enakih brez plačila.

V nedeljo ob 3. uri zjutraj je varnostnonadzorni center Sintala prejel alarmni signal iz varovanega hipermarketa v Kranju, in tja poslal najbližje intervencijske skupine. Na kraju dogodka se je izkazalo, da je prišlo do izliva vode, alarmni sistem in hitro posredovanje pa sta preprečila nadaljnjo škodo.