O-STA

Vinjen metal stvari v trgovko, ustavil ga je varnostnik

Ljubljana, 16. maj 2014 - Danes še pred poldnevom je varnostnik - intervent družbe za varovanje Sintal uspel ustaviti in zadržati vinjenega moškega, ki je v trgovini nadlegoval prodajalke in eni od njih celo metal prodajne artikle v glavo.

V varnostno-nadzornem centru koncerna Sintal smo prejeli alarmno sporočilo iz ene od varovanih trgovin v ljubljanskih Kosezah. Po prejetih informacijah sodeč je šlo za napad na trgovko. Operater je na kraj dogodka nemudoma poslal intervencijsko ekipo. Varnostnik -intervent je ob prihodu zagledal moškega, ki je ustrezal opisu nasilneža in se tudi sumljivo vedel, ravno ko je ta nameraval zapustiti objekt. Moški se je pognal v beg, varnostnik pa za njim in ga po 300 metrih lova dohitel. Osumljenca, ki je bil v vinjenem stanju, je varnostnik zadržal do prihoda policije in ji ga predal v nadaljnji postopek.

Po pregledu posnetkov in izjavi trgovke se je potrdilo, da gre za storilca.

Ta teden je bil sicer za varnostnice in varnostnike Sintala zelo uspešen, med drugim so v eni noči - s torka na sredo - pogasili požar v šoli, zadržali vlomilca in pregnali vsiljivca.