O-STA

Interventi pomagali ženski, ujeti na streho goreče hiše, in pilotu padlega letala

Ljubljana - Intervencijske skupine Sintala so včeraj, v soboto, 28. 2., priskočile na pomoč v dveh neljubih dogodkih: letalski nesreči in požaru v stanovanjski hiši.

Malo pred 2. uro zjutraj je intervent na obhodu opazil, da se iz mansarde stanovanjske hiše, ki je Sintal sicer ne varuje, vali dim. V tistem mu je nasproti prišla gospa, ki je prosila za pomoč. Nemudoma je obvestil gasilce in varnostnonadzorni center Sintala. Na streho gorečega poslopja je pred ognjenimi zublji zbežala druga oseba ženskega spola, požar pa se je hitro širil. Interventu sta na pomoč priskočila še kolega iz bližnjih Sintalovih intervencijskih skupin, skupaj so poiskali lestev in žensko rešili s strehe.

Okoli 13. ure pa sta druga varnostnika-interventa skupaj s policisti pomagala pilotu letala, ki je moralo zasilno pristati. Pilotu, ki na srečo ni bil poškodovan, so pomagali iz kabine, takrat pa so že prispeli tudi gasilci, več policijskih avtomobilov in reševalci. "Padca nisva videla, sva pa opazila kose letala že na cesti," je povedal eden od interventov. Prispeli smo skupaj s policisti in tekli k letalu, kolega je za vsak primer iz avta vzel še prvo pomoč," je povedal intervent.