O-STA

V tednu pred dopusti poprijeli za delo tatovi

Minuli teden so "popestrili" številnejši poskusi večjih kraj - Roka pravice po zaslugi Sintalovega varovanja dosegla kar devet večjih tatov in vlomilcev ter več manjših

(Ljubljana, 24. junij 2013) Prejšnji teden smo zabeležili več poskusov večjih kraj, ki pa smo jih tudi preprečili. To je bilo neugodno za kar devet nepridipravov, ki so s svojimi dejanji oškodovali ali nameravali oškodovati lastnike objektov, ki jih varuje Sintal.

Varnostnik v enem od trgovskih središč je preko videonadzornega sistema opazil dva storilca, ki ju policija že dlje časa zasleduje, saj obstaja kopica dokazov, ki ju bremenijo večkratnih večjih kraj v trgovinah. Varnostnik jima je sledil skozi oko kamere in opazil, da sta iz ene od trgovin odtujila artikle v vrednosti skoraj 400 evrov. Še pred izhodom iz trgovskega središča ju je ustavil, tatova sta mu predala odtujene artikle, varnostnik pa njiju policistom. V bližini Celja pa so bili zaradi hitre intervencije na alarm policistom predani štirje vlomilci v turistični objekt pri znameniti jami Pekel. Varovanje so podcenili tudi trije tatovi, ki so poskusili odtujiti večjo količino goriva, a na koncu pristali v rokah policistov.

Poleg naštetih poskusov večjih kraj so prejšnji teden varnostniki in varnostnice Sintala preprečili številna druga kazniva dejanja. V lanskem letu so sicer morali praznih rok zbežati številni vlomilci, ki sta jih presenetila alarm ali hiter prihod intervencijske ekipe, zadržanih in predanih policistom v nadaljnji postopek pa jih je bilo 21. V trgovinah so varnostniki in varnostnice Sintala preprečili kar 621 tatvin.

Grega Zakrajšek

Odnosi z javnostmi

grega.zakrajsek@sintal.si

tel: 01 513 00 61

gsm: 041 217 184

SINTAL KONCERN

Litostrojska 38, 1000 Ljubljana

fax: +386 1 513 00 19

www.sintal.si

www.facebook.com/sintal.koncern