O-STA

Tradicionalna poletna šola: letos o podjetništvu in inovativnosti

Koper, 26. junija 2013 - Skupino študentov in predavateljev iz Evrope in Azije na slovenski Obali v teh dveh tednih druži mednarodna poletna šola Fakultete za management Univerze na Primorskem. Začela se je namreč tradicionalna - že deveta - z letošnjim podnaslovom Inovativnost za trajnostni razvoj. Udeleženci tako pridobivajo nova znanja s področja managementa, podjetništva, inovativnosti in trajnostnega razvoja.

Poletna šola managementa postaja viden in pomemben dogodek tako za fakulteto in univerzo kot tudi celotno primorsko regijo. Za mlade je pomembno, da znanje nadgrajujejo in nenehno razvijajo. Ker bodo Slovenijo zapustili s prijetnimi vtisi ter te občutke prenesli tudi v svoje domače kraje, pa je še toliko lepše združiti prijetno s koristim, je udeležencem poletne šole v uvodu povedala dekanja Fakultete za management prof. dr. Anita Trnavčevič.

Poletna šola vsako leto na Obalo privabi številne mlade iz različnih evropskih in drugih svetovnih držav. Predavanja se izvajajo v Kopru in potekajo v angleščini. Študentom iz tujine pa se pridružijo tudi slovenski študenti. Del aktivnosti je usmerjen tudi v druženje med študenti in profesorji, zato vsako leto udeležencem pripravijo pester obštudijski program, ki vključuje spoznavni večer, družabni piknik, izlet po Sloveniji - kjer si bodo med ogledali tudi Škocjanske jame.

Po besedah vodje mednarodne poletne šole prof. dr. Roberta Biloslava bodo letos še posebej izpostavili pomen inovativnosti za trajnostni razvoj. Obravnavali bodo najbolj aktualne vsebine na področjih trajnostnega razvoja podjetništva, družbe in okolja. Ta znanja vodijo k bolj odgovornemu razumevanju vloge človeka v svetu in posledic njegove aktivnosti za ekosistem in blaginjo družbe. Fakulteta za management tako uspešno širi svojo paleto dejavnosti na nova, aktualna in v praksi uporabna področja, ki so potrebna za preseganje aktualne krize na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Na poletno šolo privabijo največ mladih v starostni skupini od 19 do 25 let. Vse bolj je priljubljena tudi pri študentih iz držav nekdanje Jugoslavije in ostalih neevropskih državah. Tako so v Kopru v sklopu poletnih šol gostili že Indijce, Maročane in Američane. Letos pa imajo prvič tudi študenta iz Južne Koreje. Med najpogostejšimi razlogi zaradi katerih se študenti iz tujine odločajo za poletno šolo pa so: sodobne študijske vsebine, privlačno sredozemsko okolje v obmorskem univerzitetnem mestu, številne obštudijske dejavnosti ter bogat spremljevalni program, druženje s sovrstniki in profesorji, razpoložljivost evropskih štipendij za študente iz partnerskih institucij, dodatne priložnosti za uspešno kariero v mednarodnem okolju.

Dejan Šraml

Odnosi z javnostmi ǀ PR Consultant

Univerza na Primorskem ǀ University of Primorska

Fakulteta za management ǀ Faculty of Management
Cankarjeva 5, p.p. 761 ǀ SI-6101 Koper ǀ Slovenija

Tel.: 00386 (0)5 610 20 16 ǀ Fax: 00386 (0)5 610 20 15

dejan.sraml@fm-kp.si ǀ www.fm-kp.si

Facebook FM ǀ Twitter FM ǀ YouTube FM

Novice FM ǀ Glasilo Magnet